Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Екс-голова КСУ назвав свою відставку переворотом

14 травня 2019 р., 22:05

Судді Конституційного Суду зробили "тяжкий кримінальний злочин", проголосувавши за недовіру і звільнення голови, заявив Шевчук

Звільнений у вівторок, 14 травня, голова Конституційного Суду України Станіслав Шевчук назвав свою відставку антиконституційним переворотом. Про це написав на своїй сторінці у Facebook.

"Шановні громадяни України! Сьогодні відбувся антиконституційний переворот у Конституційному Суді України та захоплення державної влади з боку осіб, які займали посади суддів Конституційного Суду України", - йдеться в повідомленні.

Шевчук заявив, що судді КСУ, які проголосували за його звільнення, зробили "тяжкий кримінальний злочин", і звинуватив президента Петра Порошенка в події.

"Безумовно, що за цим злочином стоїть головний вигодонабувач Порошенко, який докладає всіх зусиль для утримання влади шляхом збереження контролю над головними державними установами", - заявив Шевчук.

Він підкреслив, що має намір оскаржити свою відставку."Я не збираюся здаватися і завтра ж звернуся до суду і в правоохоронні органи", - написав Шевчук.

На завершення свого поста він закликав усіх небайдужих громадян України об'єднатися для захисту свого вибору, президента і Конституції.

Як повідомлялося, сьогодні судді КСУ відмовилися розглядати закон про люстрацію, замість цього вони проголосували про недовіру голові суду. В результаті, 14 травня Конституційний Суд звільнив голову Станіслава Шевчука.

Новим головою КСУ було обрано Наталію Шапталу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp