Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Патріарх Філарет заявив, що бореться за незалежність від Константинополя

14 травня 2019 р., 22:28

Єрарх заявив, що є священнослужителі та чиновники, які зраджують церкві, в той час як сам Філарет бореться за її незалежність

Почесний патріарх Філарет заявив, що зараз йде боротьба за незалежність Української церкви, зазначивши, що є священнослужителі та чиновники, які сприяють її залежності. Про це у вівторок, 14 травня, він сказав на святковому богослужінні в день пам'яті священномученика Макарія, повідомляється на сторінці Патріарх Філарет у Facebook.

"Зараз йде боротьба... всередині самого Православ'я... Боротьба йде за те, бути в незалежній державі Українській церкві, чи не бути. І в цій боротьбі одні відстоюють незалежність Української церкви і незалежність держави, а інші віддають так само, як зраджували і тоді. Причому, не тільки священнослужителі, а й держава. Не вся держава, але багато чиновників, не розуміючи того, що відбувається, або, навпаки, розуміючи, допомагають, щоб в Україні не було незалежної Церкви, а щоб була залежна від одного центру або від іншого", - сказав Патріарх Філарет.

Він заявив, що продовжуватиме боротися за незалежність церкви.

"Будемо і далі боротися за єдину помісну Українську православну церкву, незалежну ні від Москви, ні від Константинополя", - сказав Філарет.

Раніше повідомлялося про конфлікт митрополита Епіфанія з патріархом Філаретом, який хоче відновити Київський патріархат. Нагадаємо, сьогодні на зустріч з Філаретом прибули тільки чотири єпископи з більш ніж 60-ти.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp