Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В уряді Британії назвали термін затвердження угоди щодо Brexit

14 травня 2019 р., 22:33

Нова дата означає, що британські депутати, швидше за все, будуть членами Європарламенту

Уряд Великої Британії планує домовитися про укладення угоди про Brexit до липня. Це означає, що британські депутати, обрані на європейських виборах, з високою часткою ймовірності займуть місця в Європарламенті. Про це у вівторок, 14 травня, повідомляє AFP.

У ході засідання уряду міністри домовилися про продовження переговорів з опозиційною Лейбористською партією про те, як парламент може ухвалити угоду про вихід, який Тереза ​​Мей погодила з ЄС.

Прес-секретар уряду уточнив, що міністри також погодилися, "обов'язково" затвердити будь-який план виходу до літніх канікул у парламенті, які зазвичай починаються в кінці липня.

"Вона (Тереза ​​Мей, - ред.) працює над тим, щоб укласти угоду якомога швидше", - сказав він.На питання, що це означає для 73 британських депутатів Європарламенту, представник прес-секретар сказав: "Фактична позиція така: якщо депутати Європарламенту будуть обрані і (британський) парламент до 30 червня не схвалить законопроект про вихід, який отримав королівське схвалення, вони займуть свої місця".

Таким чином Велика Британія візьме участь у виборах до Європейського парламенту 23 травня, майже через три роки після голосування на референдумі про Brexit.

Раніше ЗМІ повідомили, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей провела серію закритих зустрічей, на яких обговорили варіант проведення другого референдуму щодо Brexit.

Велика Британія повинна була покинути ЄС 29 березня 2019 року, тобто через два роки після подачі письмового повідомлення про вихід. Оскільки угода про вихід з ЄС залишається блокованою в британському парламенті, який вже тричі відкидав її, саміт ЄС 21 - 22 березня надав Лондону відстрочку до 12 квітня. Однак Мей не вдалося вивести процес з політичного глухого кута, після чого вона направила ЄС запит про продовження цього терміну. 11 квітня Євросоюз і Велика Британія узгодили нову відстрочку виходу королівства зі складу співтовариства - до 31 жовтня.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp