Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хмельницька область стала лідером за темпами зростання експорту

17 травня 2019 р., 08:40

За темпами залучених прямих іноземних інвестицій Хмельницька область посідає друге місце.За підсумками 2018 року, лідером за темпами зростання експорту в Україні стала Хмельницька область.

Про це в ході річного звіту в середу, 15 травня, повідомив голова Хмельницької ОДА Вадим Лозовий.За його даними, порівняно з 2017 роком, експорт зріс на 36,5%.У той же час, область опинилася на другому місці за рівнем залучення інвестицій. За минулий рік в економіку регіону було залучено 199,5 млн, що на 16,8% більше від аналогічного показника на початок року.За останній рік в області було створено 16,8 тисяч нових робочих місць. При цьому однією з найпривабливіших сфер діяльності в регіоні залишається АПК - реалізовано 26 інвестиційних проектів.Лозовий зазначив, що економічні досягнення області дозволили розпочати роботи з відновлення діяльності аеропорту Хмельницький. На реконструкцію злітно-посадкової смуги буде виділено 375 млн грн, ще 13,7 млн ​​грн буде направлено з обласного бюджету та бюджету міста Хмельницький. Планується, що Хмельницький аеропорт буде орієнтований на авіаційні вантажні та стане першим в Україні авіаційним транспортно-логістичним вузлом.

Також губернатор відзначив досягнення у сфері медицини. "Розпочато будівництво дитячої обласної лікарні. Хмельницька область залишалася єдиною в Україні, де не було сучасної дитячої лікарні, а існуюче приміщення знаходилося в жалюгідному стані... Всього на будівництво дитячої обласної лікарні виділено 30 млн грн", - заявив Лозовой.Крім того, за його словами, Хмельницька область лідирує за показниками впровадження об'єднаних територіальних громад, які охоплюють 62% площі області, а це найкращий показник в Україні.Також Хмельницька область увійшла до п'ятірки кращих у країні з розвитку агропромислового комплексу. Зайняла перші місця за урожайністю пшениці, кукурудзи, сої та ячменю. Крім того, в АПК реалізовано 26 інвестиційних проектів."Вадим Лозовий налагодив системну взаємодію з народними депутатами України. Визначено пріоритетні напрямки, для спільного фінансування яких нардепи лобіюють виділення коштів з державного бюджету. Внаслідок такої взаємодії всього за рік відкриті нові школи, лікувальні установи, реконструйовані соціально значущі об'єкти", - зазначив під час засідання народний депутат Андрій Шинкович.Відзначимо, за даними Кабміну, український експорт, за підсумками першого кварталу 2019 року, становитиме, мінімум, $12,3 млрд, що майже на $850 млн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp