Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Борис Джонсон підтвердив, що боротиметься за посаду прем'єра Британії

16 травня 2019 р., 23:55

Борис Джонсон готовий зайняти крісло прем'єра

Члени комітету британського парламенту і Тереза Мей планують зустрітися для узгодження часу її відставки.

Колишній міністр закордонних справ Великої Британії та екс-мер Лондона Борис Джонсон буде боротися за крісло глави уряду після того, як Тереза ​​Мей залишить цю посаду. Про це він заявив 16 травня під час бізнес-форуму в Манчестері.

"Звичайно, я збираюся це зробити", - сказав Джонсон, додавши, що його майбутня участь у перегонах "ні для кого вже не є секретом".

Минулого року Джонсон подав у відставку з посади глави МЗС Великобританії в знак протесту проти лінії Мей на переговорах із Євросоюзом щодо Brexit. Сам Джонсон є прихильником так званого "жорсткого" виходу Британії з ЄС на умовах Лондона.

Тим часом Грем Брейді, глава Комітету 1922 року, до якого входять усі депутати-консерватори британського парламенту, заявив 16 травня, що представники комітету і Мей планують зустрітися в червні для узгодження часу її відставки. Зустріч повинна відбутися після того, як британський парламент учетверте спробує затвердити угоду із Брюсселем про Brexit.

"Ми погодилися, що я і вона (Тереза ​​Мей - ред.) зустрінемося після розгляду законопроекту в другому читанні, щоб узгодити часові рамки для обрання нового лідера Консервативної і юніоністської партії Великобританії", - зазначив Брейді.

Нагадаємо, наприкінці березня Тереза ​​Мей заявила, що подасть у відставку з посади прем'єр-міністра, якщо британський парламент схвалить угоду про Brexit. До цього вона вже тричі намагалася провести через парламент угоду про Brexit, проте безуспішно. Наступна спроба затвердити угоду відбудеться на початку червня.

Після цього були названі чотири можливі наступники Мей. Борис Джонсон - серед них.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp