Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Зеленський провів перші переговори

20 травня 2019 р., 20:15

Новий президент України прийняв грузинську колегу Саломе Зурабішвілі. Як відомо, на інавгурацію приїхали глави п'яти європейських держав.

Президент України Володимир Зеленський після інавгурації у понеділок, 20 травня, провів перші переговори в якості глави держави, обговоривши партнерство з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Зурабішвілі привітала Зеленського з перемогою і побажала "успіхів на посту президента України". Вона заявила про готовність подальшого розвитку українсько-грузинських відносин і поглиблення стратегічного партнерства. Зурабішвілі планує об'єднатися з Україною для курсу на євроінтеграцію і членство в НАТО.

"Всіх нас чекає ще один виклик - вибори до Європарламенту. Ми повинні об'єднати позиції України і Грузії щодо курсу на євроінтеграцію та членство в НАТО", - сказала Зурабішвілі.

Своєю чергою, Зеленський зазначив, що одним з "викликів для України є перемога над корупцією", а досвід Грузії в цьому питанні є для нього прикладом. Також він вкотре підкреслив мету, щодо припинення вогню на Донбасі.

"Чому наша команда пішла в політику? Виклик номер один для нас - припинення вогню на сході, де щодня гинуть наші люди", - сказав Зеленський.

Також глава держави підкреслив, що одним із викликів для України є перемога над корупцією. "У цьому питанні досвід Грузії є для нас прикладом", - додав Зеленський.

Як відомо, на інавгурацію Зеленського приїхали глави п'яти європейських держав. Крім президента Грузії, урочисту церемонію відвідали глави Латвії, Литви, Естонії та Угорщини.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp