Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Іран у чотири рази збільшив ступінь збагачення урану

20 травня 2019 р., 21:02

Тегеран уже поінформував МАГАТЕ про свої дії

Йдеться про уран зі ступенем збагачення до 3,67%. Таке рішення схвалила Вища рада національної безпеки Ірану.

Іран оголосив про збільшення в чотири рази ступеня збагачення низькозбагаченого урану. Про це повідомляє Tasnim у понеділок, 20 травня.

Агентство наводить слова високопоставленого чиновника на ядерному об'єкті Натанз. За його словами, мова йде про уран зі ступенем збагачення до 3,67% Таке рішення схвалила Вища рада національної безпеки Ірану.

Тегеран уже поінформував МАГАТЕ про свої дії, проте в агентстві поки не прокоментували цю інформацію.Своєю чергою Associated Press зазначає, що "збільшення виробництва в чотири рази може означати, що Іран, імовірно, вийде за рамки обмежень запасів урану, установлених ядерною угодою".

На початку травня Іран відмовився виконувати частину домовленостей з ядерної угоди з країнами Заходу.

Пізніше в Перській затоці сталося загострення ситуації навколо Ірану - і США зосередили в цьому регіоні як мінімум сім військових кораблів і доставили туди зенітно-ракетний комплекс Patriot.

Як пояснили в Пентагоні, це відповідь на "ознаки підвищеної готовності Ірану проводити наступальні операції проти сил США і для захисту наших інтересів".

Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї, своєю чергою, говорив, що Іран не має наміру вести війну із США, але продовжить опір Вашингтону.

Детально про загострення навколо Ірану в матеріалі Атака на Саудівську Аравію: чому дорожчає нафта.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp