Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Розпуск Верховної Ради: що це означає для закарпатців?

21 травня 2019 р., 18:50

Чи будуть призначені дострокові вибори до обласної та місцевих рад? Які кадрові зміни можуть відбутися у ключових посадах на Закарпатті?

Про це у студії Суспільного UA: ЗАКАРПАТТЯ журналісти “Теми дня” запитали політолога Івана Стряпка.
Перші зміни, які можна очікувати від новообраного Президента:
«Для початку новообраний Президент повинен зробити кадрові призначення. Адже ми бачили, що написали заяви у відставку очільники ключових Міністерств. І, власне, Президент може самостійно призначити цих двох людей — це є його пряма квота в Уряді. Найближчими днями він повинен це зробити, тому що маємо зараз складні міжнародні обставини і Україна потребує зовнішньої підтримки, — розповів в ефірі UA: ЗАКАРПАТТЯ Іван Стряпко. — Після вирішення цього питання, він буде призначати голову ОДА в Закарпатській області. І ще: Вололимир Гройсман заявив, що з 22 травня він іде у відставку. Звичайно, Уряд буде працювати, або і сам Гройсман буде його очолювати як в.о., або буде хтось інший обраний — це ще ми подивимося. Для Президента постане нова проблема — це взаємовідносини із новим Кабміном, ну і залишиться проблема взаємовідносин із Верховною Радою, чи буде вона розпущена чи не буде вона розпушена? Судячи з промови Президента він чітко налаштований Верховну Раду розпустити».
Перші кроки та рішення Президента, на які потрібно першочергово звернути увагу громадянському суспільству:
«На кадрові призначення, безперечно. Багато Зеленського критикували за те, що він під контролем Коломойського і не має команди. Довгий час ми не бачили людей, які представляють його команду. І для того, щоб вирішити це питання чи закрити його, він має призначити людей на ключові посади, — каже Іван Стряпко. — І в залежності від того, хто буде туди призначений, — на це громадянське суспільство повинно звертати увагу, дивитися, аналізувати і робити свої висновки”.
Що потрібно першочергово звернути майбутньому голові ОДА на Закарпатті:«Якщо говорити про українсько-угорські відносини у нас в області— це відносини з центральною владою та угорською національною меншиною. Якщо брати міжнародний аспект — то це буде робити Міністерство закордонних справ, це буде пряма прерогатива Президента займатися міжнародною політикою. Децентралізація — це болюче питання, і Закарпаття — це єдина область в Україні, де відсутній перспективний план. Можливо, щось зміниться із призначенням нового керівника, однак не факт. До цього можна ще додати дороги та вирубку лісу», — розповів політолог Іван Стряпко

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp