Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Австрії звільнили всіх ультраправих міністрів

21 травня 2019 р., 19:38

Всіх міністрів від Партії свободи звільнили після скандалу з відеозаписами на Ібіці. Посаду зберегла тільки глава МЗС.

З уряду Австрії звільнили всіх міністрів від ультраправої Партії свободи, повідомляє видання Kronen Zeitung у вівторок, 21 травня.Відзначається, що президент Олександр ван дер Беллен і канцлер Себастьян Курц обговорили майбутнє уряду. 

В рамках зустрічі Курц висунув пропозицію про те, щоб відправити у відставку міністра внутрішніх справ від Партії свободи Герберта Кикля. Президент звільнення погодив.Главі МЗС Карін Кнайссль, у якої немає партійного квитка (вона була призначена на посаду за квотою Партії свободи), запропонували в уряді залишитися.Курц запропонував призначити технократів для заповнення ключових міністерств, звільнених ультраправими. Президент Австрії проведе особисті переговори з кандидатами з короткого списку на заміщення вакантних міністерств.Нагадаємо, політична криза в Австрії вибухнула після того, як ЗМІ виклали у відкритий доступ відеозаписи зустрічі, що відбулася на Ібіці в липні 2017 року.На відеозаписі віце-канцлера і глави Австрійської партії свободи (АПС) Хайнц-Крістіан Штрахе обіцяв ймовірній племінниці російського олігарха держконтракти в обмін на фінансування передвиборної кампанії АПС.Наступного дня після появи відео в ЗМІ Штрахе пішов у відставку.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp