Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Антикорупціонери відкрили справу на Порошенка

23 травня 2019 р., 08:16

Справу на колишнього президента відкрили після спілкування глави САП Холодницького з екс-депутатом Крючковим.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила справу на колишнього президента Петра Порошенка. Про це в середу, 22 травня, повідомляєпрес-служба САП.

Зазначається, що справу відкрили після зустрічі керівника прокуратури Назара Холодницького і колишнього власника компанії Енергомережі Дмитра Крючкова."За результатами особистого прийому Холодницьким гр. Крючкова про правомірність дій колишнього президента, низки вищих посадових осіб органів державної влади, народних депутатів... прийнято рішення і внесено інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - зазначили у відомстві.Також відомості в ЄРДР внесли про "керівництво деяких суб'єктів великого підприємництва, у статутному капіталі якого частка державної або комунальної власності перевищує 50%".Причиною цього в САП відзначають відомості:зі злочинної діяльності посадових осіб ПАТ Центренерго і Фонду державного майназі злочинної діяльності посадових осіб ПАТ Центренерго при закупівлі вугілляза фактом заволодіння посадовими особами ЗАТ Нижньодністровська ГЕС і ВАТ Укргідроенерго за попередньою змовою з іншими особами майном і коштами зазначених підприємствзловживання службовим становищем посадовими особами ВАТ Черкасиобленерго і ВАТ АзотНагадаємо, 15 квітня Дмитро Крючков був екстрадований з Німеччини. Правоохоронці затримали його в міжнародному аеропорту Бориспіль.17 квітня Крючков надав свідчення у справі про корупцію в енергетиці України. Він заявив, що співпрацював з "людьми від Порошенка" як голова правління ХК Енергомережі.Як повідомлялося, напередодні справу на Порошенка відкрило Державне бюро розслідувань. Його підозрюють у державній зраді і перевищенні судових повноважень у зв'язку з інцидентом біля Керченської протоки в листопаді минулого року.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp