Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Валерій Пацкан: Світовий банк зацікавлений у залученні Рахункової палати до аудитів інфраструктурних проектів, які в Україні реалізовуватимуться за його підтримки

24 травня 2019 р., 15:05

Валерій Пацкан також зауважив, що Рахункова палата зацікавлена в допомозі Світового банку щодо запровадження IT-аудитів, які з огляду на розвиток електронного урядування стають все більш актуальними

 

Світовий банк зацікавлений у залученні Рахункової палати до аудитів інфраструктурних проектів, які в Україні реалізовуватимуться за підтримки Банку. Про це йшлося під час зустрічі Голови Рахункової палати Валерія Пацкана з Директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.

Валерій Пацкан наголосив, що Рахункова палата цінує діяльність Світового банку, який надає значну фінансову допомогу Україні для підтримки державного бюджету, здійснення інституційних та структурних реформ, підготовки та реалізації довгострокових інвестиційних проектів. Він нагадав, що у 2008 році був укладений Меморандум про взаєморозуміння між інституціями і Рахункова палата здійснює аудити проектів, що фінансуються позиками Банку. «Протягом останніх 12 років Палатою було проведено загалом 37 аудитів в рамках 16 проектів Банку. Обсяг коштів позик, які були охоплені аудитами – 2,4 млрд. дол. США», – сказав Валерій Пацкан. За його словами, 17 аудитів стосувалися фінансової звітності проектів. Крім того, за проектом модернізації системи соціальної підтримки населення Рахункова палата продовжує проводити аудити на щорічній основі.

Валерій Пацкан також зауважив, що Рахунковою палатою, крім аудитів щодо позик, був проведений і аудит ефективності використання грантів Банку, наданих для підготовки проектів. Крім того, приблизно раз на три роки здійснюється загальний аналіз стану залучення та використання коштів, наданих країні міжнародними донорами. «Рахункова палата зацікавлена у розвитку співробітництва з Банком. Ми вважаємо, що кількість аудитів, які нами проводяться для Світового банку, може бути значно збільшена. Йдеться про аудити, в яких Банк зацікавлений, включаючи проведення аудитів ефективності», – сказав він.

На сьогодні в активній фазі реалізації знаходиться 8 інвестиційних проектів на суму 2,4 млрд. дол. США.

Голова Рахункової палати запропонував щорічно спільно зі Світовим Банком готувати перелік проектів та грантів, які потребують аудиторської перевірки упродовж наступного року. «Ми вже показали, що за деякими проектами є неефективне використання коштів. Рахункова палата звичайно зацікавлена у збільшенні інвестицій в Україну. Але ми як ніхто інший зацікавлені у тому, щоб ці кошти використовувалися максимально ефективно, проекти реалізовувалися і українці отримували кінцевий результат», – підкреслив він.

Валерій Пацкан також зауважив, що Рахункова палата зацікавлена в допомозі Світового банку щодо запровадження IT-аудитів, які з огляду на розвиток електронного урядування стають все більш актуальними.

В свою чергу Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен зазначила, що бачить значні можливості для поглиблення двостороннього співробітництва. «Ви вже провели 37 аудитів. І я впевнена, що з часом їх буде більше. І позиція Рахункової палати буде відігравати значну роль в реалізації проекту розвитку в Україні сільського господарства, який реалізовується за підтримки Світового банку» – сказала Сату Кахконен. Вона додала, що результати роботи Рахункової палати є вкрай важливими для Світового банку, оскільки з виконанням певних проектів дійсно виникають проблеми. За її словами, не секрет, що реалізація деяких проектів рухається дуже повільно, і деякі взагалі доводиться скасовувати. Сату Кахконен наголосила, що Світовий банк готовий надати Рахунковій палаті перелік проектів, які потребують першочергового вивчення, зокрема, це стосується сфери інфраструктури.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp