Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На ліквідацію паводків виділять 2,5 млн грн, – Михайло Рівіс у #Звітах_наживо

24 травня 2019 р., 12:35

23 травня на сесії обласної ради депутати прийняли рішення дофінансувати резервний фонд області для запобігання та ліквідації паводків на Закарпатті

Про це під час прямого ефіру програми #Звіти_наживо телеканалу UA: ЗАКАРПАТТЯ повідомив голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс.

“Буде дофінансовано 2,5 млн грн. Кошти насамеперед витратять на ті місця, які зазнали найбільше пошкоджень через негоду, а також на придбання матеріалу для запобігання або усунення руйнування внаслідок поганих погодних умов. Однак, усі збитки обласний бюджет не матиме змоги покрити, – зазначив голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс. – Для того, аби дамби не руйнувалися, в області існувала державна програма протипаводкового захисту басейну річки Тиса, яка перестала фінансуватися близько 10-ти років тому. До того на програму кошти виділялися і основні населені пункти верхів’я Тиси є захищеними. Закарпатська обласна рада неодноразово зверталася і сьогодні, 23 травня, також подала звернення до Кабміну України із проханням відновити фінансування протипаводкової програми”.

Під час ефіру «Звітів наживо» згадали і про роботу аеропорту «Ужгород». З 2016-го це летовище функціонує тільки завдяки фінансовій підтримці обласного бюджету, з якого протягом цих років було витрачено майже 16 млн грн. «Ми мусимо розуміти: якщо хочемо розвивати Закарпаття – повинні мати повітряні “ворота”. Якщо будуть збитки, пов’язані з придбанням палива та наданням послух, то це компенсуватиметься за рахунок депозиту, який надали аеропорту «Ужгород». Перевірятимуть, чи є збитки, профільні комісії”, – каже посадовець.

Аби підтримати прямі авіарейси з ужгородського летовища за маршрутом Ужгород – Київ – Ужгород, з обласного бюджету виділили 2 млн грн. В обласному бюджеті на 2019 рік на Програму підвищення ефективності функціонування аеропорту «Ужгород» на 2017-2020 рр. виділено ще 11 млн грн. Ідеться про додаткові видатки на покриття збитків авіакомпанії «Мотор Січ».

Щодо транспортного сполучення області, зокрема стану доріг, Михайло Рівіс зазначив, що на трасі Мукачево-Рогатин буде проведено середній-поточний ремонт з гарантією на 10 років. Ділянку Сільце-Мукачево відремонтують протягом 2 місяців.

Більше інформації у повному відео програми #Звіти_наживо на UA: ЗАКАРПАТТЯ.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp