Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виноградівщина залишилася без урожаю (ФОТО)

28 травня 2019 р., 08:50

Паводок залишив Винограджівщину без урожаю

Працюють у полі впродовж цілого року: насіння висівають взимку, а збирають урожай наприкінці травня. Найкраще земля на місцевості придатна для вирощування помідорів. Та внаслідок стихійного паводку 23 травня сільгоспугіддя затопила вода. Уже за тиждень селяни могли збирати перший урожай та готувати на продаж. Готову продукцію щороку постачають на ринки у Мукачево та Львів. Та цьогоріч збирати буде нічого.
Вода спала лише нещодавно, залишивши по собі тонни зіпсованих томатів та капусти. Люди бідкаються, адже продаж врожаю – єдина сфера діяльності, що приносила прибуток. Сама ж овочева справа вимагає чималих затрат – на насіння, добрива та виготовлення тепличних конструкцій. Щоб збудувати велику теплицю знадобиться близько 2 тисяч доларів. Саме такі конструкції подекуди зруйнувала стихія. Селяни твердять, цьогоріч негода наробила більше лиха, ніж у листопаді 2017 року. Адже тоді вже встигли зібрати врожай. А рівень води був значно нижчим. Обурені люди збираються біля сільських рад та готують звернення до місцевих органів самоврядування. Ті вже не чекають компенсацій за втрачене майно, лише просять щоб влада укріпила дамбу. Адже кожен клаптик землі – на вагу золота. А водна стихія з кожним роком лише набирає обертів.
Про об’єми збитків та особисту трагедію селян дивіться у сюжеті на “Першому кабельному”.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp