Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Переворот у Туреччині: 119 військових отримали довічне

30 травня 2019 р., 23:25

Військовий переворот у Туреччині провалився

Серед засуджених - пілоти, які скинули бомби і відкрили вогонь по будівлях розвідувальної служби, парламенту та управління безпеки.

Суд Анкари засудив 119 військовослужбовців до довічних ув'язнень за участь у спробі державного перевороту в липні 2016 року. Про це повідомляє ТАСС у четвер, 30 травня.

Відзначається, що серед засуджених є військові пілоти, які в ніч невдалого путчу скинули бомби і відкрили вогонь по будівлях розвідувальної служби, парламенту та управління безпеки в столиці. Ці особи отримали від шести до 29 довічних термінів.

Екс-полковник Угур Каптан, який на вертольоті доставив захопленого змовниками тодішнього начальника Генштабу ВС Хулуси Акара на територію президентського палацу, також отримав 29 довічних або порядку 3,9 тис. років в'язниці за сукупністю вчинених злочинів.

Нагадаємо, в ніч на 16 червня 2016 року група заколотників спробувала здійснити військовий перевороту Туреччині. Основне протистояння розгорнулося в Анкарі та Стамбулі. Загинули понад 250 громадян, понад дві тисячі людей отримали поранення. Заколот був пригнічений.

Пізніше в Туреччині були заарештовані понад 50 тисяч осіб, звільнені або відсторонені від роботи понад 160 тисяч держслужбовців, у тому числі, військові.

Влада Туреччини звинувачує організацію опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена FETO в причетності до спроби держперевороту. Сам Ґюлен, який знаходиться в США, засудив переворот і відкинув звинувачення.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp