Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Порошенка відкрили справу про захоплення влади - Портнов

31 травня 2019 р., 17:24

Справу відкрито за фактом призначення Порошенком двох членів Вищої ради правосуддя, попри заборону суду.

Юрист Андрій Портнов заявляє, що Державне бюро розслідувань почало справу за фактом захоплення екс-президентом Петром Порошенком державної влади і невиконання рішення суду при призначенні підконтрольних собі членів Вищої ради правосуддя. Про це він написав у своєму Telegram-каналі, прикріпивши посилання на відповідний документ.

"Нагадаю, Порошенко, порушивши пряму судову заборону, в порушення вимог закону, власним Указом скасував умови конкурсу і, діючи умисно, за попередньою змовою організованою групою осіб, з метою збереження контролю над судовою системою, вже після поразки на виборах незаконно призначив двох членів вищого органу системи правосуддя. Інкримінована фігуранту стаття 109 Кримінального Кодексу в редакції, яку Порошенко сам же колись і вніс в КК, не передбачає іншого запобіжного заходу, крім утримання під вартою", - написав Портнов.За його словами, якщо ДБР діятиме хоча б у середньому темпі, вже до початку липня Порошенко може бути поміщений у слідчий ізолятор.Як повідомлялося, 21 травня ДБР відкрило першу справу на Порошенка. Його підозрюють у державній зраді і перевищенні службових повноважень у зв'язку з інцидентом біля Керченської протоки в листопаді минулого року. Пізніше Портнов подав у ДБР ще три заяви на екс-президента.У свою чергу, Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила справу за розкраданням в енергетиці, фігурантами якої став сам Порошенко і представник його фракції в Раді Ігор Кононеко.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp