Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді депутати відмовили забудовникам в поновлені договору оренди на забудову зеленої зони на Можайського

3 червня 2019 р., 18:50

Цим самим орендар унеможливив прийняття радою будь-якого рішення, навіть на його користь (гіпотетично) та позбавив громаду мікрорайону реалізувати проект облаштування скверу на цій ділянці

30 травня, на черговій сесії Ужгородської міської ради, депутати підтримали позицію мешканців та зауваження управління правового забезпечення міськради і більшістю голосів зняли з розгляду клопотання ТОВ "Підлипники" про поновлення договору оренди землі від 05 січня 2008 року по вул. 8 Березня - О. Можайського, яким тоді було переданого її в оренду для комерційно-житлового будівництва.

Ужгородська міська рада та її голова на щастя не змінили послідовну позицію щодо подальшої долі цієї земельної ділянки і вчергове стали на захист законних прав мешканців 120-квартирного будинку на Можайського, 34, які нарешті отримають шанс на облаштування скверу.

Слід нагадати, що строк дії договору сплив, ще 21 грудня 2017 року Ужгородська міська рада рішенням N955 відмовила товариству в поновленні такого договору, ще 04 січня 2018 року орендарю надіслано повідомлення про прийняте радою рішення з вимогою про повернення обєкта оренди, а також акти повернення землі.

Не погоджуючимь із спірним рішенням орендар звернувся до суду. Спір розглядається, судом вжиті заходи забезпечення, згідно з якими Ужгородській міській раді та її структурним підрозділам заборонено вчиняти дії, спрямовані на повернення земельної ділянки та вчиняти будь-які дії щодо цієї ділянки.

Цим самим орендар унеможливив прийняття радою будь-якого рішення, навіть на його користь (гіпотетично) та позбавив громаду мікрорайону реалізувати проект облаштування скверу на цій ділянці.

Громадський правозахисник Віталій Грегор

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp