Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна і США обговорили закупівлю зброї

3 червня 2019 р., 19:43

Переговори делегацій Міноборони України і США

Стратегічний радник США з питань реформування оборонно-промислового комплексу України Дональд Вінтер вперше приїхав до Києва.

Представники оборонних відомств України і США обговорили питання реформування ЗСУ і підвищення прозорості в забезпеченні армії озброєнням і військовою технікою. Про це повідомляє прес-служба Міноборони в понеділок, 3 червня.

Зазначається, що сьогодні в Києві відбулася зустріч тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони України Івана Руснака з американською делегацією на чолі зі стратегічним радником США з питань реформування оборонно-промислового комплексу України Дональдом Вінтером.

"Під час зустрічі сторони обговорили питання реформування і підвищення ефективності та прозорості процедур забезпечення ЗСУ озброєнням і військовою технікою, в тому числі з урахуванням надання оборонному відомству України права здійснювати прямі закупівлі по імпорту", - йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили питання закупівлі озброєння та військової техніки за програмою уряду США Міжнародні військові продажі.

У Міноборони підкреслили, що це перший візит Вінтера в Україну в якості призначеного стратегічного радника з питань реформування оборонної промисловості.

Раніше повідомлялося, що підкомітет з питань оборони Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект бюджету Пентагону на 2020 рік з 250 млн доларів для України. Із зазначеної суми 50 млн доларів спрямують виключно на поставки летальної зброї.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp