Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Трамп прибув з візитом до Великобританії

3 червня 2019 р., 19:49

Трамп з дружиною Меланією прилетів до Лондона

Нинішній президент США вперше прибув з державним візитом на запрошення Її Величності Єлизавети II.

Президент США Дональд Трамп разом з дружиною Меланією прибув у понеділок, 3 червня, до Великобританії з триденним візитом, повідомляє Sky News.

Візит відбуватиметься напередодні відставки британського прем'єр-міністра Терези Мей.

Глава Білого дому відвідує Великобританію вже вдруге, але вперше з державним візитом на запрошення Її Величності Єлизавети II. Візит розрахований на три дні, перший з яких, згідно з раніше опублікованою програмою, передбачає урочисту церемонію в Букінгемському палаці, де президент і його дружина зможуть зустрітися з британським монархом і іншими членами королівської сім'ї. На понеділок заплановано також відвідування Вестмінстерського абатства, де Трамп покладе вінок до розташованої там могили невідомого солдата. Увечері відбудеться урочистий банкет за участю Єлизавети II і Терези Мей.

У вівторок Трамп проведе двосторонні переговори з Мей, а також зустрінеться з представниками ділових кіл двох країн і відвідає прийом у Вінфілд-Хаусі - резиденції посла США в лондонському Риджентс-парку. На зустрічі з Мей американський лідер планує торкнутися теми угоди про вільну торгівлю, яку дві країни можуть укласти протягом декількох місяців після Brexit, щоб допомогти Лондону компенсувати втрати, яких він зазнає в результаті змін в торгових відносинах з ЄС. Очікується, що темами обговорення також стане ситуація навколо китайської корпорації Huawei, яку Лондон збирався залучити до розгортання мереж п'ятого покоління зв'язку, а також міжнародна безпека - в тому числі загрози з боку РФ.

У середу глава Білого дому відправиться в Портсмут, де візьме участь в урочистих заходах на честь 75-річчя від дня висадки союзників у Нормандії, після чого відправиться з візитом до Ірландії.

Раніше лідер британської опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін назвав коментарі Трампа щодо наступного прем'єр-міністра "неприпустимим втручанням" у справи Великобританії.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp