Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В УжНУ розпочав свою роботу «Літній університет 2019»

4 червня 2019 р., 08:25

Кращі учні ужгородських шкіл зібралися в Ужгородському національному університеті щоб розпочати разом «Літній університет 2019».

У понеділок, 3 червня, розпочався трьохтижневе дозвілля школярів, знайомство з факультетами, родзинками університету. Нові знайомства та нові друзі будуть гарантовано!

 

Розпочали заняття в Літньому університеті в ректораті. На урочистому відкритті були дві групи школярів, учасники минулорічного Літнього університету, а також проректор з науково-педагогічної роботи УжНУ Ігор Король, заступник ужгородського міського голови Василь Гомонай, начальник управління освіти ужгородської міської ради Наталія Мухомедьянова, начальник центру гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування Марія Яцьків, директор Ужгородської спеціалізованої школи №5 з поглибленим вивченням іноземних мов Петро Кіндюх, заступник директора з виховної роботи Ужгородської спеціалізованої школи I-III ст №3 з поглибленим вивченням англійської мови Олена Амосова. Відкриваючи захід Ігор Король зазначив: «Завершився навчальний рік у школі, і саме час відкривати Літній університет. Недаремно він літній – це буде навчання в задоволення, без традиційних лекцій, заліків та оцінок. Це можливість не тільки відкрити для себе багато нового, але й гарно провести час, відпочити, у вас буде чимало подорожей Закарпаттям, ви побачите всі факультети УжНУ, університет відкриє перед вами всі двері».

Василь Гомонай передав вітання від Ужгородського міського голови і зазначив: «Нам дуже приємно, що школярі Ужгорода займають провідні місця на обласних та українських освітніх конкурсах, вони є гордістю нашого міста і мені приємно кращих бачити тут, у Літньому університеті УжНУ».

Ігор Король ознайомив школярів з факультетами УжНУ, додатковими можливостями, які мають його студенти, а Марія Яцьків познайомила учасників Літнього університету з координаторами учнівських груп та зазначила: «За ці три тижні ви побачите масу цікавого і незабутнього, я всіх вас хочу привітати і сподіваюсь, що ці три тижні для вас стануть справді незабутніми!»

Далі учасники «Літнього університету» почали знайомитися, ділитися власними інтересами та вподобаннями. «Літній університет – це класно. Головне будьте собою, радісні, веселі, не соромтесь! Робіть фото, все буде супер!» - знайомиться зі школярами Леонід, учасник минулорічного Літнього університету.

Потім відбулася екскурсія археологічним музеєм та музеєм історії УжНУ. Першим ділом учасники зробили фото із зубом мамонта! Виявляється і такі істоти колись були на Закарпатті.

Школярі оглянули знахідки від кам’яного віку до середніх віків, зброю прикраси та предмети побуту наших попередників.

А ось і експонати в музеї історії УжНУ. Вже друга половина ХХ століття, але теж вже історія.

Після екскурсії школярі ознайомилися з міжнародними програмами, які є в УжНУ. Про них розповіла директор відділу міжнародних зв’язків Оксана Свєженцева: «Ми постійно дбаємо про те, щоб в університеті студентам було цікаво, весело і пізнавально. У нас читають лекції багато іноземних лекторів, ми даємо можливість усім студентам, усіх факультетів подорожувати і відкривати світ». Наразі університет має 115 угод про співпрацю з міжнародними партнерами, є активним учасником, програми міжнародного обміну викладачами та студентами Еразмус+, за цим показником УжНУ на 7-8 позиції серед всіх закладів вищої освіти України. Також в УжНУ діють програми подвійних дипломів і значна кількість студентів вже ними скористалася – зазначила Оксана Свєженцева.

Завершився ж перший день грою в Мафію.

Попереду – три тижні нових вражень та спілкування з новими друзями на «Літньому університеті» в УжНУ!


Олексій Шафраньош, фото автора

Інформаційно-видавничий центр





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp