Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кернес подякував Зеленському за мудрість

4 червня 2019 р., 19:44

Харківський міський голова пообіцяв найближчим часом відновити бюст Жукову і винести на сесію міськради питання про повернення проспекту імені маршала Жукова.

Мер Харкова Геннадій Кернес висловив подяку президенту Володимиру Зеленському "за його мудрість" у питанні, що стосується зносу бюста Жукову. Про це йдеться в заяві Кернеса, опублікованій у вівторок, 4 червня, на офіційному сайті міської ради.Зокрема, Кернес дякує Зеленському за те, що він довірив меру як арбітру розібратися в цій проблемі.Також мер Харкова заявляє про важливість особистості Жукова в історії Харкова а також про те, що більшість городян підтримує повернення проспекту імені Жукова. За його словами, таке рішення підтримують десятки тисяч харків'ян, у той час, як проти - не понад 200 "радикально і націоналістично налаштованих" людей.Геннадій Кернес, посилаючись на заяву спікера Зеленського Юлії Мендель, яка сказала, що мер повинен стати арбітром у цьому питанні, заявив: "І раз я, як Харківський міський голова, повинен стати арбітром у цьому питанні - повідомляю: бюст маршала Жукова буде відновлений найближчим часом".Крім того, Кернес пообіцяв винести питання про перейменування проспекту імені маршала Григоренка на проспект імені маршала Жукова на найближчу сесію Харківської міської ради."Пора вже повертатися з Майданів до здорового глузду та правового поля і не сварити людей між собою", - підсумував Кернес.Нагадаємо, напередодні прес-секретар президента Юлія Мендель заявила, що мер Харкова повинен виступити в ролі арбітра, а не ставати на чийсь бік.Як повідомлялося, 2 червня група активістів, які пікетували з'їзд партії Довіряй справам у Харкові, влаштували "коридор ганьби" для учасників з'їзду, а також знесли бюст Жукову.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp