Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кількість загиблих у розгоні наметового містечка в Судані зросла до 100

5 червня 2019 р., 20:21

У Судані тривають протести після перевороту

З річки Ніл витягли ще 40 тіл мирних протестувальників, які загинули під час розгону наметового містечка.

Кількість загиблих під час розгону силовиками в столиці Судану наметового табору зросла до 100 осіб. Про це 5 червня повідомляє Associated press, передаючи дані опозиційного Комітету лікарів Судану.

Агентство пише, що з Нілу витягли 40 тіл загиблих, раніше повідомлялося про 60 загиблих.

"Комітет лікарів Судану заявив у середу, що тіла були витягнуті у вівторок, після чого воєнізовані сили швидкої допомоги відвезли їх в невідомому напрямку", - інформує AP.

У Комітеті повідомили, що ще 326 жителів наметового містечка були поранені.

Рано-вранці силовики почали розганяти наметове містечко на площі перед міністерством оборони в центрі Хартума. Повідомлялося, що під час розгону військові активно застосовували вогнепальну зброю.

Опозиціонери звинуватили перехідну військраду в розгоні акції і закликали до масових протестів по всьому Судану. Військові заявили, що розгін мирних протестувальників проводився для затримання злочинців, які перебували в лавах протестувальників.11 квітня в Судані стався військовий переворот, після якого від влади президента спочатку відсторонили, а потім помістили до в'язниці.

Влада перейшла до армійської перехідної військової ради, яка вирішила передати керівництво обраній владі протягом двох років.

Однак народні протести, незважаючи на обіцянки військових, не вщухають. Протестувальники вимагають сформувати цивільний керівний орган і передати йому всі владні повноваження.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp