Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

США вперше розмістили в Румунії нову систему ПРО

7 червня 2019 р., 14:59

Комплекси THAAD тимчасово розгорнуто в Румунії

Система THAAD може перехоплювати балістичні ракети як малого, так і середнього радіуса дії.

Американські військові розмістили сучасну систему протиракетної оборони THAAD на військово-повітряній базі Девеселу на півдні Румунії. Про це повідомляє Balkan Insightу четвер, 6 червня.

Відзначається, що система THAAD розміщена в Румунії тимчасово для забезпечення безпеки, поки армія США проводить оновлення системи протиракетної оборони Aegis Ashore.

"THAAD буде працювати в Румунії тільки тоді, коли влітку буде проводитися технічне обслуговування і ремонт Aegis Ashore", - заявили в Європейському командуванні армії США, EUCOM.

Союзне повітряне командування НАТО візьме на себе оперативний контроль над THAAD протягом місії. Це перший випадок, коли цей ракетний комплекс був розгорнутий в Європі під командуванням НАТО.

Кожна з двох систем THAAD, розміщених в Румунії, має вісім ракет-перехоплювачів. Кожна ракета важить близько 1000 кг і має довжину 7 метрів. Системи можуть перехоплювати балістичні ракети малого і середнього радіуса дії.

Також в Девеселу розміщені близько тисячі американських і румунських військових для посилення східного флангу НАТО.

Нагадаємо, у квітні стало відомо, що НАТО запросило у США розміщення системи THAAD в Румунії для підтримки протиракетної оборони.

Також цієї весни США в рекордні терміни розгорнули комплекси ПРО THAAD в Ізраїлі. Це не було пов'язане з подіями в цьому регіоні.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp