Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Аваков мінятиме "філософію Беркуту"

26 лютого 2014 р., 15:51

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Міністерства внутрішніх справ Арсеній Аваков заявив, що МВС проводить переатестацію колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут"

Про це він розповів на брифінгу в середу.

За словами Авакова, на даний момент 3 тисячі колишніх "берктутівців" дають пояснення щодо своїх дій під час силових протистоянь. Їхня подальша доля буде визначена протягом наступних 10-15 днів:

"Винуватці будуть покарані, а ті, хто не брав участі у злочинних діях проти мирних людей отримають шанс працювати в органах внутрішніх справ."

Аваков запевняє, що дії підрозділу, створеного замість "Беркуту", будуть спрямовані на захист прав людини.

"Усі європейські країни мають спеціальні підрозділи для підтримки громадського порядку і в України буде звичайно мати такий підрозділ", - каже Аваков.

"Але філософія дії буде спрямована не на контроль над масовими заворушеннями і не на дії проти мирних демонстрантів, а на ситуацію стримування агресії відносно прав людини і мирних демонстрантів", - додав він.

За його словами, філософія буде виписана окремо і буде представлена ​​на розгляд громадськості.

Аваков зазначив, що спецпідрозділ міліції "Беркут" настільки дискредитований, що "потрібно міняти все, починаючи від філософії і закінчуючи формою".

Як відомо спецпідрозділ МВС "Беркут" було ліквідовано 25 лютого.

Українська правда

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp