Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Міській раді Ужгорода відповіли наофіційне звернення УжНУ

12 червня 2019 р., 14:30

Ось що кажуть:

Інформуємо, що 22 лютого 2019 року підписано розпорядження голови Закарпатської обласної державної адміністрації №113, де йдеться: «повернути культову будівлю за адресою: м.Ужгород, вул.Капітульна, №18 у власність управління Мукачівської греко-католицької єпархії».

22 березня 2019 року до Ужгородської міської ради надійшло звернення Управління Мукачівської греко-католицької єпархії за № 047/19 про повернення єпархії майна, яке їй належало.

30 травня 2019 року Ужгородська міська рада на XXХVІ сесії VII скликання прийняла рішення №1558 "Про повернення культового майна", яким Мукачівській греко-католицькій єпархії повертаються у власність будівлі та споруди на вул.Капітульній, 18.

Нагадуємо, за законодавством, доказами належності культового майна або будівель тій чи іншій релігійній організації можуть бути довідки державних архівних установ, Державного комітету у справах релігій, архівні документи церковних організацій, рішення місцевих органів влади та інші письмові докази.

Відповідно до наявних архівних матеріалів, власником будівель та споруд на вулиці Капітульній,18 зазначено греко-католицьку єпархію, рік побудови об'єкту - 1870. За рішенням виконавчого комітету Ужгородської міської ради депутатів трудящих від 08.12.1955 року за №716 це церковне майно було зараховано на комунальний баланс і відповідно перейшло у власність держави. На підставі цього рішення територіальній громаді міста Ужгорода в особі Ужгородської міської ради було оформлено свідоцтво на право власності на це домоволодіння, університет мав право безоплатного користування спорудами.

Також повідомляємо, що в безоплатному користуванні Ужгородського національного університету знаходиться ряд об'єктів комунальної власності (перелік є на офіційному сайті Ужгородської міської ради  за адресами: вулиця Капітульна, 11 (кафедра прикладної фізики), Замкові сходи, 4 (адміністративно-господарська та науково-дослідна частини), Мукачівська, 23 (студентський центр дозвілля "Ювентус"), Марії Заньковецької, 89 та 89а (у минулому - ЗакДУ, зараз факультет інформаційних технологій, факультет міжнародної політики, менеджменту та бізнесу), Антоніна Дворжака, 49 (передано під бібліотеку). Не так давно до цього переліку додалося приміщення у міській лікарні на вулиці Олександра Грибоєдова,20, яке також передали університету для навчальних аудиторій.


Ужгородська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp