Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

СБУ знайшла в порту Одеси кокаїн, розчинений у фарбі

13 червня 2019 р., 19:07

СБУ блокувала канал поставки кокаїну з Південної Америки

Близько 200 кілограм наркотиків розчинили в банках з фарбою і морем переправляли з Південної Америки в порт Одеси.

Співробітники Служби безпеки України в Одесі викрили і блокували морський канал контрабанди кокаїну з Південної Америки, повідомляє прес-служба відомства в четвер, 13 червня.

Оперативники спецслужби встановили, що в квітні поточного року в морський порт Одеси прибув вантаж з лакофарбовими матеріалами з країни, яка вважається одним із найбільших виробників наркотиків у світі. Тому було прийнято рішення провести додаткову експертизу нетипового товару.

За результатами досліджень в ємностях з фарбою був виявлений розчинений кокаїн. Загальна вага виявлених наркотиків може становити до двохсот кілограмів. Орієнтовна вартість такої партії на "чорному ринку" - понад двадцять мільйонів доларів.

Співробітники СБУ з'ясували, що замовником "товару" виявилася одна з місцевих комерційних структур. В рамках кримінального провадження вже проведені обшуки в офісах фірми-одержувача, а також службових кабінетах митниці. В ході слідчих дій вилучено документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

Триває досудове слідство для встановлення усіх обставин справи та осіб, у тому числі, співробітників митниці, які причетні до організації каналу контрабанди кокаїну.

Раніше повідомлялося, що в порту Південний знайшли "нетрадиційну" партію кокаїну. Кокаїн доставили в Україну змішаним з будівельним матеріалом, а потім його мали намір синтезувати. Партія може виявитися рекордною.

Відзначимо, в останні місяці в Україні почастішали випадки затримання наркоділків з великими партіями героїну і кокаїну. Так, у кінці березня в Київській області вилучили близько 600 кг героїну на 50 мільйонів доларів, а раніше СБУ перехопила в порту Південний 257 кг кокаїну, який був доставлений у контейнері з бананами з Еквадору. Партію оцінили в $51 млн.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp