Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Розпуск Ради: Зеленський діятиме без впливу на КСУ

17 червня 2019 р., 19:27

Володимир Зеленський вважає, що КСУ затягує з рішенням щодо його указу

Глава держави навіть не пускає в думки припущення про те, що Конституційний Суд може визнати незаконним його указ про розпуск парламенту.

Президент України Володимир Зеленський впевнений у законності виданого ним указу про розпуск Верховної Ради і позачергові вибори парламенту. При цьому він не має наміру впливати на Конституційний Суд при розгляді його указу. Про це глава держави сказав під час візиту до Франції, повідомляє Інтерфакс-Україна в понеділок, 17 червня.

"Мені здається, що рішення Конституційного Суду буде однозначним. Я вважаю, що ми все робили за законом. Я розпустив Раду - і за законом, і за запитом суспільства - і думаю, що таким рішення й буде. Я навіть і не думаю, що буде інше рішення", - сказав Зеленський.

Відповідаючи на запитання журналіста про те, як він відреагує, якщо теоретично КСУ визнає указ про розпуск Ради неконституційним, Зеленський сказав: "Дочекаймося рішення. Вони й так затягують, мені здається. Але головне, що я не хочу впливати на суд".

Нагадаємо, 11 червня Конституційний Суд України почав розгляд законності розпуску Верховної Ради президентом Володимиром Зеленським. На початку засідання глава держави виступив з невеликою промовою, після чого пішов.

Також повідомлялося, що судді КСУ поки не визначилися, яка дата, відповідно до закону, вважається остаточною для ухвалення рішення у справі про конституційність указу президента Зеленського про розпуск Ради.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp