Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді розпочалася акція "Місто без поліетилену"

18 червня 2019 р., 19:15

Сьогодні розпочато екологічні акції "Дні енергії" та "Місто без поліетилену"

За підрахунками екологів, кожен із нас за рік використовує близько трьохсот різних мішечків. Тоді як поліетилен розкладається за понад сто років.

Пластикові пляшки, підгузки, алюмінієві ємності розкладаються орієнтовно за 500 років. Ґума – за сто років. Швидше папір, картонні коробки – за рік-два.

Також, під час згоряння, пластик виділяє токсичні речовини.

Частина пакетів після покупки викидається відразу, решта – через деякий час. Так чи інакше, вони стають відходами, що не розкладаються і є небезпечними. Кількість «відпрацьованого» поліетилену на планеті стрімко зростає, забруднюючи навколишнє середовище та отруюючи наше здоров’я. Четверта частина водної поверхні покрита пластиковим сміттям. Від поліетилену гинуть мільйони морських птахів і ссавців, малі черепашки та великі кити та тюлені. Тим часом щорічно у світі виробляють понад трильйон таких пакетів.

Про акції повідомляє Ужгородська міська рада.
З 18 червня по 21 червня в Ужгороді відбудуться дні сталої енергії. З програмою заходів можна ознайомитися на фото.
Наразі до акції «Місто без поліетилену» вже долучилися 4 супермаркети та торгові центри, а саме ТОВ «Ужгород П.С.Ю.» («Вопак»), ТОВ «Дастор Ужгород», АТ «Нова лінія», ТОВ «Епіцентр – К».

Ужгородська міська рада звертається до мешканців міста та соціально відповідального бізнесу з проханням підтримати акцію та по можливості почати зменшувати використання поліетилену в повсякденному житті.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp