Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Літній університет УжНУ

21 червня 2019 р., 15:05

Сьогодні 60 ужгородських 8-,9- та 10-класників закінчили навчання в своєму першому університеті – Літньому університеті УжНУ

Ініціативу започаткували минулого року у співпраці вишу та Ужгородської міської ради. Для старшокласників це чудова можливість детально, «з середини», дізнатися про особливості кожного факультету найбільшого вишу Закарпаття, обрати майбутню спеціальність та ще й здружитися з ровесниками з різних шкіл міста, цікаво і весело провести 3 тижні, дізнатися багато нового, побувати на екскурсіях у найцікавіших куточках нашого краю.

Оскільки у 2018-му Літній університет підтвердив, наскільки це потрібно та ефективно і для дітей, і для вишу, цьогоріч запровадили кілька новацій: приймали не лише 10-класників, а й на рік-два молодших, збільшили кількість учасників – до 60, проводили Літній університет на базі вже двох шкіл міста – №3 та №5.

Учні побували на всіх факультетах, військовій кафедрі, в музеях, лабораторіях, обсерваторії, на екскурсіях, проходили конкурси, квести, інтерактивні ігри, круглі столи, тренінги, дискусії, майстер-класи. Відвідали наукову бібліотеку та Ботанічний сад УжНУ, Чинадіївський замок "Сент-Міклош", санаторій "Карпати", Невицький замок, туристичний комплекс "Воєводино", вже традиційно взяли участь на території комплексу "Скалка" у фестивалі бограчу та спортивно-розважальних конкурсах.

Сьогодні випускники Літнього університету УжНУ отримали сертифікати про його успішне проходження, а ще – призи за здобуті в ході навчання перемоги.

На урочистостях ректор УжНУ Володимир Смоланка наголосив, що впевнений: більшість із цих дітей, а це – кращі учні шкіл міста, призери предметних олімпіад, конкурсу наукових робіт Малої академії наук тощо, за рік-два обов’язково стануть і студентами УжНУ. Зазначив також, що 8- і 9-класників раді будуть вітати у Літньому університеті і наступного року. «Це дуже хороша програма, вона, у співпраці з міською радою Ужгорода, підтвердила свою ефективність і ми обов’язково будемо її продовжувати та розвивати», – запевнив Володимир Іванович.

Заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай висловив сподівання, що сьогоднішні випускники за рік-два отримуватимуть уже і студентські квитки УжНУ, подякував дітям за участь, побажав веселих канікул і зазначив, що потрібно зробити нелегкий і відповідальний вибір – визначитися, на який факультет вступати, тобто який саме фах собі обрати.

Начальник одного з відділів управління освіти Ужгородської міської ради Жанна Дудинець зауважила, що Літній університет УжНУ – найдієвіша з форм профорієнтаційної роботи, які проводяться з дітьми. «Тут учням різних шкіл є можливість познайомитися, здружитися, дізнатися такі деталі про можливості навчання в УжНУ, роботу факультетів, майбутні професії, які в жодному разі не знайти в інтернеті. Уже другий рік проведення Літнього університету має найпозитивніші відгуки і дітей, і батьків, і вчителів шкіл», – сказала Жанна Іванівна.

Від вихователів шкіл, на базі яких працював Літній університет, була пропозиція започаткувати аналогічний на зимові канікули.

Випускники, академнаставники, гості сьогоднішніх урочистостей переглянули фото з подій тритижневого навчання, згадували найяскравіші миті.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp