Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

БК "Ужгород" гратиме у вищій лізі Європи

23 серпня 2014 р., 14:09

Ужгородська команда перейшла до групи "В" європейського дивізіону

Команда стритболістів БК «Ужгород» перемогла на турнірі в словацьких Міхаловцях. Минулого року збірна, яка на 80 % складається зі студентів, стала чемпіоном зі стритболу України. Цього року змагання відбувалися в три етапи. Спочатку грали в Болгарії – студенти віком від 16 до 18 років. Після другого відбірного турніру в Угорщині потрапили на фінальний турнір в Міхаловцях. Перший матч програли, зате далі тільки перемагали, зокрема у півфіналі здолали кошицьких стритболістів – 21:8, а в фінальному поєдинку обіграли господарів – 21:13!

Стритбол (від англ. street «вулиця» і ball – «м’яч») – це спортивна гра, що є родичкою баскетболу, але з деякими змінами в правилах. Грають зазвичай 3х3, один тайм триває приблизно 10 хвилин (або ж доки хтось першим не набере 16 очок).

«Змагання зі стритболу зазвичай відбуваються влітку. Структура турнірів побудована таким чином, що команда протягом року набирає очки під час усіх змагань, у яких бере участь. Ці загальнозалікові очки дають змогу грати з більшою кількістю команд, які, у свою чергу, розподілені у групах «А», «В», «С», «D». БК «Ужгород» сьогодні вийшла з групи «С» в групу «В», а це означає, що надалі гратимуть у вищій лізі європейського дивізіону», – розповідає проректор УжНУ з науково педагогічної та виховної роботи Федір Шандор.

Наталія Каралкіна


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp