Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові відмовились від рекомендації МОН України

23 серпня 2014 р., 15:13

Навчатись по суботах у місті не будуть. Однак питання хочуть ще раз переглянути.

22 серпня у залі Берегівської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету з участі17 його членів. У порядок денний були включені 40 основних проектів рішень та 2 – додаткових. Про це повідомляють Берегівські новини.

Засідання розпочалося з хвилини мовчання за загиблими берегівчанами та іншими співвітчизниками у зоні АТО.

Першою доповідала очільниця міського управління освіти Маріанна Пилипенко. Вона інформувала про підготовку навчальних закладів міста Берегова 2014–2015 навчальних років. Пані Пилипенко розповіла, що цього року до берегівських шкіл підуть 360 першачків. Загалом же у школах Берегова навчаються більше 3400 учнів.

Через перебої з фінансуванням було виконано не всі ремонті роботи, попри це вдалося здійснити реконструкцію в ЗОШ № 4, 3, ДНЗ № 10 та ін. Зауважила пані Пилипенко, що дуже допомагають освітнім закладам благодійні спонсори. Торкнулася питання опалювального сезону. Так, школи та ДНЗ, де існує пічне опалення на 30% забезпечені дрова і вже до вересня цей відсоток буде значно збільшено.

Щодо впровадження 6-денного навчального тижня, то цю пропозицію освітяни краю не підтримали. Адже заклади освіти Берегова обладнані котлами нового типу, терморегуляторами, а також щороку керівники шкіл та садочків вдаються до розумної економії енергії. Також для школярів, які доїжджають з навколишніх сіл виникне проблема з транспортом. Загалом 6-денний навчальний тиждень — це і зайве навантаження на дітей при і так насиченій навчальній програмі. 

Це питання буде додатково обговорене на традиційній колегії освітян 27 серпня.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp