Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді заборонять циркові вистави з тваринами

27 червня 2019 р., 18:05

Вслід за провідними країнами та містами світу, все більше і більше міст України приймає рішення про локальну заборону пересувних цирків з тваринами.

Світова практика показує, що для успішної діяльності, цирку не потрібно експлуатувати тварин. До слова, найвідоміший у світі цирк – du Soleil – ніколи не використовував у своїй діяльності тварин, базуючи свої виступи на майстерності талановитих акробатів та аніматорів.

Чому вважається неприпустимим розташування пересувних цирків із тваринами на території міста:

1. Системне порушення природоохоронного законодавства. Влітку 2017 року в Україні було прийнято закон 5119-1 про посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Окрім збільшення покарання (до 8 років позбавлення волі), новий законопроект також забороняє створення та діяльність пересувних звіринців (зокрема і шапіто з тваринами).
Згідно із законом: “Пересувний звіринець” — спеціально обладнані некапітальні споруди, тимчасові приміщення, транспорт, мобільні клітки, огорожі, інші пересувні конструкції, що використовуються закладами культури, цирками, пересувними цирками, гастрольними центрами та іншими особами для тримання і транспортування диких тварин з метою їх використання у цирковій, естрадній, розважальній діяльності (публічного і приватного характеру), а також для їх публічної демонстрації, залучення до показів, виставок, що не мають наукового значення”, — йдеться у законі.

2. Інфраструктура міста не може забезпечити належних умов, в яких ведмеді, жирафи, слони, верблюди, тигри, крокодили чи інші дикі тварини могли б перебувати у місті у відповідності до своїх біологічних, видових та індивідуальних особливостей та потреб, санітарних норм та з можливістю вільного вигулу.

3. Цирки, що в своїх шоу-програмах використовують тварин, негативно впливають на дітей, викривлюючи їхнє світосприйняття, виховуючи жорстокість та підкріплюючи негуманне ставлення до живої природи. Виховання дітей має відбуватись на прикладах любові до тварин, а не на прикладах жорстокості і хибному уявленні про відносини між людьми і тваринами.

Просимо міську раду висловити офіційну заборону виступів шапіто з тваринами у Ужгороді і покласти край негуманній та незаконній експлуатації тварин на території міста.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp