Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Безпечне місто» презентували в Ужгороді та Мукачеві (ФОТО, ВІДЕО)

29 червня 2019 р., 10:00

В Ужгороді та Мукачеві з ініціативи керівництва Національної поліції України започатковано проект «Безпечне місто», який діятиме в месенджері «Телеграм».

Основним завданням новації є поліпшення роботи поліції та налагодження ефективної комунікації правоохоронців із суспільством.

28 червня в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області презентували новий проект – «Безпечне місто».

У презентації новації взяли участь заступник начальника ГУНП області полковник поліції Ярослав Лебович, помічник Голови Національної поліції України Галина Сернівка, начальник Ужгородського відділу поліції полковник Віталій Мацола, начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУНП Йосип Машкаринець, представники обласних управлінь патрульної поліції, ДСНС, поліції охорони тощо.

Владу Ужгорода представляв міський голова Богдан Андріїв. Мукачево на зустрічі репрезентували керівники муніципальної інспекції міста.

-Півроку тому подібний експеримент Національна поліція запровадила в місті Кропивницький, де він себе добре зарекомендував, зібравши близько 7000 активних учасників. І ось на черзі Закарпаття, зокрема два найбільші міста краю – Ужгород та Мукачево. У майбутньому ми плануємо охопити всю область,- розповів заступник начальника ГУНП в Закарпатській області Ярослав Лебович.

У чому ідея та зміст нового проекту? У месенджері Телеграм поліція створила спеціальні групи - «Безпечне місто Ужгород» і «Безпечне місто Мукачево». Учасниками даних груп є представники всіх без виключення підрозділів Головного управління Національної поліції в Закарпатській області за напрямками діяльності, Управління патрульної поліції області, Управління поліції охорони, Управління захисту економіки, Державної служби із надзвичайних ситуацій в області. Включилися у команду реагування представники комунальних служб та деяких державних установ обох міст, медики, представники громадських організацій, небайдужі громадяни та журналісти.

Як повідомив начальник УОАЗОР ГУНП Йосип Машкаринець, до Національної поліції звернулася всеукраїнська громадська організація інвалідів «Українське товариство глухих» щодо налагодження комунікації між людьми з вадами мовлення та слуху з поліцейськими в разі виникнення стосовно них правопорушень. «Безпечне місто» може вирішити цю проблему.

Основна ідея проекту «Безпечне місто» - покращити роботу поліції в плані реагування на заяви та повідомлення громадян про скоєні правопорушення та злочини. Кожен учасник групи, кому стало відомо про скоєне кримінальне чи адміністративне правопорушення, може оперативно надати відповідну інформацію про дану подію в групу «Безпечне місто Ужгород» чи «Безпечне місто Мукачево».

Разом із тим, громадяни мають змогу отримати через цей месенджер юридичні консультації, дізнаватися новини про розкриття особливо резонансних злочинів, висловлювати власне бачення та вносити пропозиції щодо роботи поліції з підтримання правопорядку.

У групі також інформують про можливість спільного патрулювання поліцейських та громадськості (проект «Громадський патруль»).

До цього додається й інший корисний контент: інформація про перекриття руху на окремих ділянках доріг у святкові дні, схеми об’їздів, зміни погодних умов, які можуть вплинути на дорожню обстановку, поради щодо безпеки, повідомлення про заходи, які проводить поліція, прохання допомогти у розшуку тощо.

Як запевнив Ярослав Лебович, уся надана в групу інформація буде цілодобово моніторитися відповідними службами поліції, зокрема Ситуаційним центром. Усі повідомлення в стислі терміни будуть перевірятися, і якщо інформація підтвердиться, вона негайно вноситиметься до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочинатиметься досудове розслідування.

-Запрошуємо в групи «Безпечне місто Ужгород» і «Безпечне місто Мукачево» всіх громадян з активною життєвою позицією. Тих, кому не байдужі існуючі соціальні проблеми і хто хоче зробити наше життя кращим і безпечнішим, а роботу поліції – відкритішою для суспільства, - наголосила помічник Голови Національної поліції України Галина Сернівка.

Уже тепер учасниками груп «Безпечне місто» на Закарпатті є 1200 осіб. Долучитися до проекту можна шляхом пошуку у Телеграмі за назвою групи bezpechnemistouzh та bezpechnemistomukachevo. Другий варіант – з мобільного месенджеру Телеграм необхідно надіслати повідомлення адміністратору групи за номером +380682407105. Після цього абонент отримує активне гіперпосилання-запрошення, за яким і долучається до мобільної групи.

Група «Безпечне місто» створена для вашої безпеки і ви - частина цієї безпеки.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp