Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЦВК виконала рішення суду та зареєструвала «двійника» нардепа Івана Балоги на одному із округів Закарпаття,- ОПОРА

3 липня 2019 р., 08:50

Ось такі реалії

На сайті Центральної виборчої комісії з’явилася постанова «Про виконання судових рішень» від 1 липня 2019 року згідно з якою на мажоритарному окрузі №70 (центр - Свалява), ЦВК зареєструвала кандидатом Івана Балогу (самовисування) у реєстрації якому спершу відмовили.

У окрузі №70 (центр - Свалява) тепер є два кандидати із іменем Балога Іван Іванович. Один кандидат Іван Балога, чинний нардеп висунутий партією «Єдиний центр» зареєстрований у цьому окрузі ще 7 червня 2019 року, проживає у Мукачеві. Інший Іван Балога, зареєстрований згідно із рішенням суду 1 липня 2019 року безпартійний, пенсіонер, а проживає в селі Радивонівка Великобагачанського району Полтавської області.

У постанові вказано, що 18 червня 2019 року Балога Іван Іванович подав заяву про самовисування разом з іншими документами щодо реєстрації його кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 70 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

«За результатами розгляду вказаних документів Комісія згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі – Закон) відмовила в реєстрації кандидатів у народні депутати України Балоги І.І. та Германа М.В. у вказаних одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року постановами від 21 червня 2019 року № 1133 та № 1134», - йдеться у постанові ЦВК.

Однак Іван Балога звернувся до суду із позовною заявою, в якій попросив суд скасувати постанову про відмову у реєстрації та зобов’язати комісію зареєструвати його кандидатом у народні депутати.

Шостий адміністративний апеляційний суд задовільнив позов Івана Балоги 26 червня 2019 року, а постанову Центральної виборчої комісії від 21 червня 2019 року про відмову в реєстрацію визнав протиправною та скасував, а також суд зобов’язав ЦВК зареєструвати Івана Балогу як кандидата у народні депутати України в окрузі №70.

Нагадаємо, на сайті ЦВК станом на 22 червня була розміщена інформація щодо нібито скасування реєстрації кандидата від партії «Єдиний центр» в окрузі №70 Івана Балоги. Документом щодо скасування реєстрації вказана постанова ЦВК №1133 від 21 червня. Як виявилося, на сайті ЦВК закралася технічна помилка і постанова щодо відміни реєстрації насправді не стосувалася висуванця від «Єдиного центру» Івана Балоги, а стосувалася Івана Балоги, який балотується шляхом самовисування і у реєстрації якому ЦВК спершу відмовила.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp