Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Клімкін заявив, що не здійснює керівництво МЗС

4 липня 2019 р., 21:31

Клімкін заявив, що вже не здійснює оперативне керівництво МЗС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що після інавгурації президента Володимира Зеленського не контактував з ним.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який з 3 липня перебуває у відпустці, заявляє, що вже не здійснює оперативне керівництво в міністерстві. Про це Клімкін сказав в ефірі телеканалу Прямий.

"Хто хоче отримати повноваження, він повинен їх отримати. Я в даному випадку вирішив, що краще піти у відпустку. Я вже не здійснюю оперативне керівництво", - сказав Клімкін.

Він пояснив, що відповідь МЗС України без координації з президентом Володимиром Зеленським на відмову Росії звільнити 24 українських моряків полягав в тому, щоб не допустити визнання рішень російських судів щодо моряків і не допустити визнання, що українські моряки здійснили злочин, на чому наполягає Росія. Клімкін висловив переконання, що президент Росії Володимир Путін міг використати на свою користь ситуацію, коли в Україні немає єдності.

На питання, в чому полягають відмінності між його баченням ведення зовнішньополітичних справ України з баченням команди Зеленського, Клімкін сказав: "У мене є своє бачення, але я не знаю, як бачить ці справи команда Зеленського".

На його переконання, зараз в Україні є зовнішньополітична активність, але немає зовнішньої політики зі стратегічної точки зору.

"Тобто, яка система, які пріоритети, де вони закріплені? Вони, безумовно, будуть будуватися далі, але на сьогодні їх немає. Це справа Зеленського, і його повноваження це будувати. З'явиться це через два місяці, або пізніше, я не знаю. Але поки я не можу сказати, наскільки моє бачення, і воно у мене є, відрізняється від цього бачення, оскільки його немає", - зазначив Клімкін.

Також міністр повідомив, що після інавгурації Зеленського не мав з ним контактів.

Нагадаємо, на брифінгу 27 червня Зеленський розкритикував дії українського зовнішньополітичного відомства щодо комунікації з РФ з питання українських моряків.

Напередодні МЗС України отримав ноту Міністерства закордонних справ Російської Федерації з пропозицією, щоб Україна дала письмові гарантії продовження кримінального переслідування моряків "відповідно до російського законодавства".



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp