Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Сепаратисти "ДНР" фінансувалися через мережу автозаправок - СБУ

5 липня 2019 р., 15:14

Зловмисники зробили подвійну реєстрацію підконтрольних підприємств: у державних органах України і на тимчасово окупованій території.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили організоване угруповання у фінансуванні сепаратистів "ДНР". Про це повідомляє пресслужба відомства в п'ятницю, 5 липня.

Зазначається, що учасники угруповання провели подвійну реєстрацію підконтрольних підприємств: у державних органах України і на тимчасово окупованій території. Вони регулярно платили податки так званим фіскальним органам "ДНР", відкривши для цього рахунки у фейковому "Центральному республіканському банку ДНР"."Оперативники спецслужби задокументували, що група осіб, яка знаходяться по обидва боки лінії розмежування, через підконтрольну мережу заправних станцій на тимчасово окупованій території надавала фінансову і матеріально-технічну підтримку діяльності незаконних збройних формувань так званої "ДНР", - йдеться в повідомленні.У СБУ додали, що учасники угруповання також сприяли діяльності "МВС", "прокуратури" і окупаційних адміністрацій, здійснюючи безперебійні поставки бензину і дизпалива. Крім того, на безоплатній основі зберігали пально-мастильні матеріали як "мобілізаційний резерв" так званого 1-го армійського корпусу ("ДНР").Слідчі СБУ повідомили організатору протиправної схеми про підозру у вчиненні злочину за статтею про створення терористичної групи або терористичної організації (ст.258-3 КК України).Раніше співробітники СБУ перекрили великий канал поставок продуктів на території непідконтрольних районів Донецької і Луганської областей.Також СБУ встановила, що депутат Донецької облради організував поставкипромислового обладнання для вугільних шахт на підконтрольні сепаратистам території Донецької області.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp