Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На полонині Боржава буде створений регіональний ландшафтний парк

6 липня 2019 р., 19:00

Створення даного об'єкту природньо-заповідного фонду пропонується на високогірних територіях Воловецького, Міжгірського, Свалявського та Іршавського районів

Щоб убезпечити від знищення полонину Боржава т.в.о. голови Закарпатської ОДА Іван Дуран вчора, 5 липня, направив на розгляд Закарпатської обласної ради клопотання про створення та оголошення об'єкту природньо-заповідного фонду місцевого значення регіональний ландшафтний парк "Полонина Боржава".

Таке рішення було прийнято за наслідками засідань робочої групи по захисту полонини Боржава із числа представників громадськості, структурних підрозділів ОДА та науковців біологічного факультету УжНУ, які і є учасниками наукового обгрунтування створення даного об'єкту ПЗФ, який надасть природоохоронний статус даній території і убезпечить її від шкідливого для природи будівництва , повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор.

Створення даного об'єкту природньо-заповідного фонду пропонується на високогірних територіях Воловецького, Міжгірського, Свалявського та Іршавського районів.

Слід окремо відзначити, що враховуючи останє резонансне розпорядження т.в.о. голои Закарпатської ОДА про визнання документації щодо забудови вітряками полонини Боржави такими, що суперечать законодавству і дане рішення І.Дурана відображає його чітку і послідовну державницьку позицію щодо збереження перлини наших Карпат.

Нагадуємо громадськості, що Полонина Боржава – унікальна природоохоронна територія, частина Смарагдової мережі (реєстровий номер UA0000263). Флора і фауна хребта налічує десятки червонокнижних видів рослин і тварин, а через сам хребет проходять міжнародні міграційні шляхи птахів і кажанів.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp