Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області йде у ногу з часом, вирішуючи питання земельних відносин через електронні сервіси

8 липня 2019 р., 12:39

Ідучи у ногу з часом, Держгеокадастр працює над впровадженням новітніх послуг електронного формату

Сьогодні мало хто може уявити своє життя без Інтернет-технологій, що відкривають широкі можливості не тільки отримання інформації, а й здійснення багатьох інших операцій.

Отож і землевпорядна служба створила можливості для отримання громадянами широкого спектру інформації та вирішення багатьох питань у сфері земельних відносин в режимі онлайн, без потреби відвідування сервісних центрів та спілкування з посадовцями. Зокрема, для підвищення комфорту та зручності громадян Держгеокадастр відкрив можливість замовлення найбільш популярних послуг у сфері земельних відносин в електронному форматі. Перелік послуг, доступних в Інтернет, постійно розширюється. Наразі для громадян і бізнесу вже доступні 18 онлайн-сервісів через офіційний веб- портал Публічної кадастрової карти та через мобільний додаток «Земельна карта України». Ними можна скористатися в будь-який зручний час, без черг та обмежень. Значну частину послуг громадяни отримують у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП), які обрали під час їх замовлення.

Слід зазначити, що користування електронними послугами це зручно для громадян та бізнесу адже завдяки відсутності потреби діставатися сервісного центру вони заощаджують сили і час. Окрім того, електронні послуги є доступними і не корупційними, адже мінімізують контакти громадян з чиновниками. Оформити послугу з домашнього, робочого комп’ютера чи через мобільний додаток «Земельна карта України» значно швидше, ніж відвідувати офіси державних установ та заповнювати папери.

Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області звертає увагу громадян на те, що за допомогою електронних сервісів Держгеокадастру можна замовити такі послуги, як витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку, відомості про права власності на земельні ділянки, довідку з державної статистичної звітності про наявність земель та їх розподіл, інформацію про осіб, що переглядали відомості щодо прав власності на земельну ділянку, можна подати заяву з надання дозволу на розроблення документації із землеустрою та запит на отримання документації із землеустрою з Державного фонду документації із землеустрою, здійснити державну реєстрацію земельної ділянки з подачею заяви через особистий електронний кабінет сертифікованими інженерами-землевпорядниками тощо.

Реєстрацію послуги фахівці здійснюють в онлайн-режимі через e.land.gov.ua за декілька хвилин. Такий сервіс заощаджує час та зусилля громадян, робить процес реєстрації прозорим, усуває суб’єктивні фактори при реєстрації земельної ділянки.

Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області постійно працює над тим, щоб надання послуг у сфері земельних відносин було для людей максимально зручним і комфортним. З метою забезпечення доступності та зручності для суб’єктів звернень щодо надання адміністративних послуг підписано угоди про співпрацю з 18 центрами надання адміністративних послуг у всіх районах області та розпочато надання адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням через ЦНАПи.

Головне управління Держгеокадастру у Закарпатській області провело масштабну інформаційну роботу з громадськістю, закликаючи долучатися до числа користувачів веб-сервісу e.land.gov.ua Держгеокадастру України у якому можна замовити адміністративні та отримати сервісні електронні послуги. З метою розширити коло громадян, які зможуть отримати інформацію про сучасні електронні послуги та скористатися ними розроблено інформаційний плакат де розміщено інформацію про онлайн-послуги у сфері земельних відносин Наразі інформаційні плакати розміщено на стендах Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області та його районних структурних підрозділів, сільських, селищних, міських та районних рад, районних державних адміністрацій, Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у Закарпатській області щоб кожен громадянин, житель найвіддаленішого куточку нашого краю знав: «Цінуй свій час, не стій в чергах! Користуйся сучасними електронними послугами від Держгеокадастру!»







Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp