Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нацрада хоче права позбавляти телеканали ліцензії

9 липня 2019 р., 16:48

У Нацраді хочуть розширення повноважень

Регулятор звернеться до Ради з проханням розширити повноваження для позбавлення телеканалів ліцензій за пропаганду органів держави-агресора.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на цей час не має повноважень позбавити телеканал NewsOne ліцензії. Про це в понеділок, 8 липня, в ефірі Прямого заявив член регулятора Сергій Костинський.

Він зазначив, що у вівторок об 11:00 відбудеться засідання Нацради.

"На порядку денному лише одне питання, і воно пов'язане з заявами про телеміст українського каналу з російським мовником. Представники правоохоронних органів також можуть прийти на засідання, оскільки воно відкрите. Сьогодні законодавство не дає можливості відкликати будь-яку ліцензію телеканалів за пропаганду органів держави-агресора, за розпалювання ворожнечі, за fake-news", - сказав Костинський.

Він повідомив, що Нацрада планує звертатися до парламенту, вносити ці зміни до законодавства, щоб Нацрада могла "оперативно й жорстко" реагувати на такі дії ЗМІ.

Як повідомлялося, телеканал NewsOne, який входить у медіагрупу Віктора Медведчука, і російський державний телеканал мали намір провести 12 липня спільний телемарафон "Треба поговорити", що викликало акції протесту і заяви політиків. Президент Зеленський записав з цього приводу відеозвернення, назвавши телеміст дешевим піаром. Пізніше телеканал заявив про скасування телемосту з Росією. Увечері РНБО провела нараду, на якій дала доручення силовикам.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp