Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

США нагадали Туреччині про наслідки через С-400

9 липня 2019 р., 17:20

ЗРК С-400 Тріумф

Позиція Вашингтона з питання купівлі Анкарою російських ракетних комплексів не змінилася.

Туреччину чекають негативні наслідки в разі отримання російських зенітних ракетних систем С-400. Про це у вівторок, 9 липня, заявила на брифінгу для журналістів керівник прес-служби Держдепартаменту Морган Ортегус, повідомляє ТАСС.

Вона вказала, що Вашингтон уже кілька днів поспіль бачить повідомлення в іноземних ЗМІ про те, що Анкара отримає С-400 9 липня.

"Наша позиція в Держдепартаменті стосовно Туреччини і С-400 не змінилася", - зазначила Ортегус і нагадала, що турецькій владі відомо про прийнятий у Конгресі закон, пов'язаний із CAATSA (закон Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій).

"Все залишається так само, як і було. Ми вже сказали, що Туреччину чекають реальні і негативні наслідки, якщо вони візьмуть С-400", - підкреслила представник Держдепу.

Вона також уточнила, що ці наслідки включають припинення участі Анкари у програмі винищувачів-бомбардувальників F-35.

Раніше ЗМІ повідомили, що Туреччина розгляне можливість придбання бойових літаків у РФ в разі відмови США поставляти їй винищувачі-бомбардувальники F-35.

Нагадаємо, Вашингтон виступає проти купівлі Анкарою російських систем С-400. На думку влади США, вони становлять загрозу американській безпеці.Останнім терміном для відмови від угоди з РФ у Білому домі назвали 31 липня.

У разі здійснення купівлі США пообіцяли ввести санкції, які становлять небезпеку для турецької економіки.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp