Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті є офіційні місця відпочинку

10 липня 2019 р., 14:30

Відпочинок є складовою частиною життя кожної людини. Вода, якість та безпека якої відповідає гігієнічним вимогам, сприяє покращенню стану фізичного здоров'я.

Якість води відкритих водоймищ нормується за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками, які обов'язково повинні визначатися з подальшою оцінкою для запобігання негативного впливу на стан здоров'я відпочиваючих.

Гігієнічні вимоги до води водних об'єктів, що використовуються в якості пляжів, зон рекреації та оздоровлення, передбачають перш за все відповідність їх органолептичним показникам, а це відсутність на поверхні води плаваючих плівок, плям мінеральних масел, накопичення різних домішок, стороннього запаху. Це перше, на що повинен звертати увагу відпочиваючий на березі відкритого водоймища. Для цього немає навіть необхідності лабораторно досліджувати таку воду. Якість та безпека води оцінюється також за хімічними та мікробіологічними показниками. Найбільш забрудненою механічно та біологічно вважається вода відкритих водоймищ під час та після опадів, тому використовувати для купання водойми в такі періоди вважається не тільки недоцільно, а ще й небезпечно.

Моніторингові лабораторні дослідження води водних об'єктів з метою визначення показників її безпеки, лабораторії філій ДУ "Закарпатський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" розпочали вже в квітні місяці під час підготовчих робіт до початку оздоровчого сезону влітку 2019 року. В травні та червні місяцях така робота продовжувалася. Це стосувалося 6 пляжів, 36 місць масового відпочинку рекреаційного та оздоровчого використання. Під час підготовки до початку оздоровчого сезону реєструвалися випадки органічного забруднення води водоймищ. В червні місяці всі досліджені проби відповідали діючим вимогам.

Водні об'єкти рекреаційного та оздоровчого використання в нашій області експлуатуються у вигляді "диких", а повинні бути зареєстровані в органах виконавчої влади з наступним наглядом та контролем. Навіть в м. Мукачеве немає жодного зареєстрованого в органах виконавчої влади місця на водних об'єктах рекреаційного та оздоровчого використання, Ужгородський міськвиконком своїм рішенням зареєстрував 1 місце відпочинку на р. Уж (район Ботанічної набережної), при цьому з забороною купання та розваг на воді. Філії ДУ "Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України" роботу з моніторингового лабораторного контролю води водоймищ у межах місць масового відпочинку будуть виконувати протягом всього оздоровчого сезону.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp