Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Берегівські учні у суботу відпочиватимуть

24 серпня 2014 р., 20:00

Тут не навчатимуть школярів 6 днів на тиждень.

22 серпня у залі Берегівської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету з участі17 його членів. У порядок денний були включені40 основних проектів рішень та2 – додаткових.

Засідання розпочалося з хвилини мовчання за загиблими берегівчанами та іншими співвітчизниками у зоні АТО.

Першою доповідала очільниця міського управління освіти Маріанна Пилипенко. Вона інформувала про підготовку навчальних закладів міста Берегова2014–2015 навчальнихроків. Пані Пилипенко розповіла, що цього року до берегівських шкіл підуть360 першачків. Загалом же у школах Берегова навчаються більше3400 учнів.

Через перебої з фінансуванням було виконано не всі ремонті роботи, пропри це вдалося здійснити реконструкцію в ЗОШ № 4, 3, ДНЗ № 10 та ін. Зауважила пані Пилипенко, що дуже допомагають освітнім закладам благодійні спонсори. Торкнулася питання опалювального сезону. Так, школи та ДНЗ, де існує пічне опалення на 30% забезпечені дрова і вже до вересня цей відсоток буде значно збільшено.

Щодо впровадження 6-денного навчального тижня, то цю пропозицію освітяни краю не підтримали. Адже заклади освіти Берегова обладнані котлами нового типу, терморегуляторами, а також щороку керівники шкіл та садочків вдаються до розумної економії енергії. Також для школярів, які доїжджають з навколишніх сіл виникне проблема з транспортом. Загалом 6-денний навчальнийтиждень — це і зайве навантаження на дітей при і так насиченій навчальній програмі. Це питання буде додатково обговорене на традиційній колегії освітян27 серпня.

Також члени виконкому підтримали міську програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей – мешканців м. Берегова. Програма, що передбачає фінансову та психологічну допомогу буде доопрацьована і представлена на наступному засіданні. Ухвалили і створення міської комісії з питань захисту суспільної моралі, що мінімізовуватиме випадки вживання алкоголю і тютюнових виробів неповнолітніми, прояви антисемітизму, конфліктів на національному ґрунті і т.п. Також дозволили члени виконкому виступ у Берегові Дніпропетровського академічного музично-драматичного театру ім.Т. Г. Шевченка в міському Будинку культури.

Під час виконкому підтримано ряд проектів рішень, що торкаються соціальної сфери, архітектури, містобудування.

Додатково розглянуто прохання цирку надати згоду на їхню програму протягом31 серпня та1 вересня. Це прохання було одобрено з урахуванням права міської ради у зв’язку з, наприклад, оголошеним трауром, скасувати розважальні виступи. Окрім цього член виконкому поскаржився, що з будинку на вул.Б. Хмельницького,110 вночі випускають фекалії на вул. Флоріана. Так, вирішено створити відповідну комісію з цього питання.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp