Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті відпочивали діти з Луганська

11 липня 2019 р., 17:40

У рамках міжнародного проекту «Наш шлях – від зернятка до ниви» на Закарпатті відпочивали діти з прифронтових регіонів Луганської області.

Приймала юних гостей поліція Закарпаття

Голова Національної поліції України Сергій Князєв, ще будучи керівником поліції Закарпаття, започаткував у 2015 році проект «Схід і Захід разом». У рамках цього гуманітарного проекту Закарпаття щороку відвідують влітку діти з уражених війною Донеччини та Луганщини. На Закарпатті хлопчики та дівчатка з прифронтових регіонів проходять соціально-психологічну реабілітацію, аби хоч ненадовго забути про пережите жахіття війни.

От і цьогоріч на Закарпаття, у рамках реалізації міжнародного проекту «Наш шлях – від зернятка до ниви», який відбувається за фінансування Європейського Союзу та урядів Данії, Швеції та Швейцарії, прибули на літній відпочинок дві групи дітей віком 14-16 років із прифронтових населених пунктів Луганщини Попасна, Золоте, Щастя, Станиця Луганська. Загалом наш край відвідали пять десятків діток зі сходу, яких супроводжували педагоги, психологи та офіцери ювенальної поліції Луганської та Донецької областей.

Основна мета проекту – соціально-психологічна реабілітація дітей з прифронтових регіонів України. Відпочиваючи на мальовничому теплому Закарпатті, хлопчики та дівчатка з Луганщини хоча б ненадовго забудуть жахіття війни, пережитого вдома.

На Закарпатті юних гостей приймали ювенальна та патрульна поліція. Програма двотижневого візиту видалася насиченою. Юні гості відвідали туристичні перлини краю, зокрема Синевирське озеро, Ужгородський та Мукачівський замки, а також спілкувалися з керівництвом патрульної поліції Закарпаття та ювенальної превенції.

Учора, 10 липня, юні луганчани покинули Ужгород. На згадку про поїздку начальник ювенальної поліції Закарпаття підполковник Андрій Курта вручив гостям друковану продукцію з логотипом Закарпатської поліції. Як запропонував правоохоронець, у ці блокноти хлопці та дівчата з Луганщини запишуть свої враження від поїздки на Закарпаття, поділяться ними зі своїми друзями вдома. А під час наступної поїздки найкраща розповідь про Закарпаття буде відзначена.





Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp