Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чемпіонат Закарпатської області. Підсумки першого кола

12 липня 2019 р., 15:55

На запитання яким було перше коло, а точніше перша частина змагань у найголовнішому футбольному дивізіоні краю, однозначно важко відповісти

Хіба по-філософськи: було так, як і життя довкола нас. Відповідно перемоги чергувалися з поразками, веселі миттєвості із сумними. 

Команди перебували в умовах слабких фінансових тилів, трудової міграції, на тлі скандалів через неспортивну поведінку, беручи до уваги й уболівальників. Ножовим зрізом вищесказаного й стало зняття з розіграшу ФК "Карпати" (Дубове). Хто у цьому винен: федерація, клуб, арбітри, уболівальники?.. Кожен шукатиме собі свого винуватця, але зазначу: навіть у такому, на жаль, обласний футбол успадкував традиції. Подібних проблем вистачало й раніше. Повністю викорінити їх не вдалося. Буде вищою культура в суспільстві, будемо й менше мати таких головних болів. А поки маємо те, що маємо… 

На щастя, футбол жив не тільки бідами. Інакше б він просто не жив (даруйте за тавтологію). І головною в ньому все ж лишалася гра. Її із забитими голами у виді спорту № 1 найбільше ми любимо. 

8 колективів, які дограли першу частину чемпіонату, умовно формуються в три групи. Незаперечним лідером лишається ФК "Севлюш". Саме в цієї команди найреальніші шанси здобути турнірне "золото". Вона майже половину ігор відіграла надупевнено, а загалом тільки одного разу зіграла внічию. Решта – суцільні вікторії. Далі маємо три відносно рівні колективи – "Вільхівці", "Поляну", "Мункач". У них приблизно рівні можливості як скласти виноградівцям суперництво в суперечці за чемпіонський титул, так і в крайньому позмагатися за срібні нагороди, не кажучи про "бронзу". 

Не виняток, до зазначених учасників приєднається хтось і з нижньої частини "турнірки" – СК "Карпати", "Витязь", "Середнє" чи "Бужора". Останнім двом потрібно "підтягнути" ланку нападу. Концівським та іршавських ФК зміцнити ще й захист. Багато що залежатиме від тренувального процесу й селекції в міжсезоння загалом. Поки ж усі чотири вищезгадані клуби вирішують локальніші завдання: не осісти на дні турнірної таблиці та спробувати закріпитися принаймні в середняках. Висока очкова щільність між цими колективами тільки додає інтриги, хто зможе втриматися, а кому доведеться осісти в аутсайдерах. Команди справді доволі рівні. Значення матиме й те, яким на фініші виявиться календар. 

У будь-якому разі на вболівальників чекає цікава друга частина чемпіонату. Про це говорить і той факт, що майже 74 відсотки ігор завершилися або з різницею в 1-2 голи, або внічию. Отже, суперництво обіцяє бути безкомпромісним, і поки роздавати комусь лаври чи навпаки, записувати в аутсайдери, зарано. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp