Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Посли G7 розкритикували "люстрацію за Зеленським"

12 липня 2019 р., 14:28

Президент запропонував люструвати низку чиновників, які займали посади в період з 2014 по 2019 рік

Посли країн "Великої сімки" (G7) відреагували на ініціативу президента Володимира Зеленського розширити дію закону про люстрацію на чиновників, які працювали в 2014-2019 роках.

Як говориться в заяві послів в п'ятницю, 12 липня, залучення до відповідальності винних у зловживанні владою є правильним кроком, але нинішню ситуацію в Україні не можна порівняти з тією, яка була після Майдану.

"Виборчі зміни і політична ротація є нормою в демократичних країнах, на відміну від невибіркового накладення заборон на всіх учасників виконавчого і законодавчого процесів управління. З 2014 року ми мали можливість вітати прогрес в реформуванні низки важливих сфер. Залучення до відповідальності винних у зловживанні службовим становищем є правильним кроком, однак, на наше переконання, нинішню ситуацію в Україні не можна порівняти з тією, яка була після Революції Гідності", - сказано в заяві.

Як повідомлялося, Зеленський заявив про намір розширити закон про люстрацію напередодні. Сьогодні був оприлюднений текст законопроекту з переліком посад, які пропонується люструвати.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp