Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закон про декомунізацію: КСУ оприлюднив рішення

16 липня 2019 р., 18:24

КСУ не став скасовувати закон про декомунізацію

Велика палата КС визнала закон про декомунізацію конституційним. Рішення Суду не може бути оскаржене.

Конституційний Суд України визнав закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки" конституційним, відповідне рішення оприлюднила прес-служба суду.

Так, 16 липня 2019 року Конституційний Суд України прийняв рішення у справі за конституційним поданням 46 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Цим Рішенням Суд визнав відповідним Конституції України (є конституційним), Закон України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки" від 9 квітня 2015 № 317-VІІІ із змінами.

"З'ясувавши легітимність мети прийняття Закону і здійснивши його всебічний аналіз, Конституційний Суд України дійшов висновку, що пропаганда комуністичного режиму і нацистського режиму, публічне використання їх символів є спробою виправдати тоталітаризм і запереченням конституційних принципів та демократичних цінностей, захист яких є обов'язком всіх органів державної влади, а Закон є конституційним", - йдеться в рішенні.

Рішення Конституційного Суду України є обов'язковим, остаточним і таким, що не може бути оскаржене.

Нагадаємо, парламент України від 9 квітня 2015 року прийняв два закони, які забороняють пропаганду комунізму та нацизму. Зокрема, під заборону підпадають символи часів СРСР, від пам'ятників до назв вулиць. У той же день Рада визнала ОУН - УПА борцями за незалежність.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp