Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На яку зарплату зможуть розраховувати випускники найдорожчих спеціальностей

18 липня 2019 р., 14:15

Скільки зароблятимуть працівники найдорожчих спеціальностей в Україні

Питання, чи є сенс у сучасних умовах здобувати вищу освіту, досить дискутивне. Одні експерти вважають, що отримання диплома — перша сходинка кар'єрного зростання, і якщо її не подолати, — подальше просування вгору неможливе. Інші впевнені: досвід і навички цінуються набагато більше вищої освіти. У світлі цього постає запитання, чи є сенс вкладати гроші та час у навчання?

Так, нещодавно журналісти «Сніданок з 1+1» склали ТОП-5 дорогих закладів вищої освіти в Україні. А hh.ua | grc перевірив, на які зарплати зможуть розраховувати випускники цих спеціальностей.

· Згідно з рейтингом ЗМІ, на першому місці з вартості навчання — факультет охорони здоров’я Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Там за рік навчання медицини англійською мовою доведеться заплатити 71 500 грн. Згідно з аналізом бази вакансій, фахівці, що мають відповідний диплом, можуть розраховувати на зарплату від 21 500 грн — такий рівень окладу зазначається у 48% вакансій. Ще у 24% йдеться про оплату від 43 100 грн, й у 15% — від 65 000 грн. Найчастіше диплом медика зі знанням англійської мови затребуваний за спеціальностями «Лікарські препарати», «Медичне обладнання», «Сертифікація», «Відповідальний лікар», «Клінічні дослідження». Також варто зазначити, що працевлаштуватися буде легше кандидатам зі стажем від 1 до 3 років — таку вимогу до досвіду містить 51% вакансій.

· На другому місці — Києво-Могилянська академія. Навчання на факультеті міжнародних відносин коштує 50 000 грн. Майже у стільки ж обійдеться факультет міжнародних відносин у Київському міжнародному університеті — 46 400 грн. Роботодавці ж, які у вакансіях вказали, що зацікавлені у спеціалістах з відповідним дипломом, пропонують зарплату від 13 500 грн. Майже у кожній п’ятій вакансії йдеться про зарплату від 21 100 грн, у 14% — від 28 600 грн і ще у чверті — від 36 200 грн. Найбільшим попитом також користуються фахівці з досвідом від 1 до 3 років. А у розрізі спеціалізацій найбільша кількість вакансій розміщувалась у держслужбі, маркетингу та адміністративних відділах.

· Досить дорого коштує навчання на творчих спеціальностях. Наприклад, за рік навчання на режисера театру ляльок у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого доведеться заплатити 37 852 грн. У пропозиціях про роботу, де як співробітника будуть раді бачити спеціаліста з режисерським дипломом, фігурують такі зарплати: від 5 800 грн — у 42%, від 7 600 грн — у 28%, від 9 400 грн — у 20% та від 11 300 грн — у 11%. Майже третина роботодавців готова взяти на роботу кандидата без досвіду, а майже чверть — надати гнучкий графік. Загалом ідеться про такі спеціалізації, як «Дизайн, графіка, живопис», «Музика», «Журналістика», «Кіно», «Видавнича діяльність».

· Закриває перелік лідерів Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», де навчання на спеціальності інформаційних систем та технологій коштує 32 000 гривень. Аналіз вакансій показує, що відшкодувати один рік такого навчання можна за 2 місяці роботи. Так, у 35% пропозицій про роботу фігурують зарплати від 18 100 грн, у 29% — від 32 300 грн, у 20% — від 46 500 грн, і ще у 15% — від 74 800 грн. Проте знайти роботу в цій профсфері фахівцю без досвіду буде не так просто — на таких спеціалістів націлено тільки 18% вакансій. А от за спеціалізаціями найпопулярніші — програмісти та розробники, web-інженери і майстри, спеціалісти CRM-систем, інженери.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp