Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Зеленського домагаються переговорів з Путіним

18 липня 2019 р., 11:49

Всіма своїми діями президент України заявляє, що готовий до переговорів з Росією, заявили в Офісі глави держави

Перший помічник Володимира Зеленського Сергій Шефір заявив, що Офіс президента України сподівається вийти на нормальний переговорний процес з Росією. Про це він сказав в інтерв'ю ЛБ, яке було опубліковано у четвер, 18 липня.

Він зазначив, що зараз шукається можливість вийти на розмову на рівних.

"Ми хочемо вийти на нормальний переговорний процес з Росією. Для цього потрібно зробити перший крок. Повинен бути мир. Будь-яка війна закінчується переговорами. Але без втрати територій з нашого боку! Багато вже говорилося про припинення стрільби, відведення військ, але головне - потрібно почати говорити", - зазначив Шефір.

На його думку, Путін думає про свою країну і хотів би вийти з цієї ситуації з гордо піднятою головою.

"Може, він (мир з Україною, - Ред.) особисто Путіну не потрібен. Але він думає теж, напевно, про свою країну, і хотів би вийти з цієї ситуації з гордо піднятою головою", - заявив перший помічник Зеленського.Він також зазначив, що на 70% впевнений в успішному результаті переговорів.

"Ми показуємо свої кроки - розвели війська в Станиці Луганській, хочемо побудувати міст, відновили Мінський процес. Всіма своїми діями, а також під час виступів президент говорить, що готовий до переговорів. Не так просто, щоб Росія відповіла, але, думаю, що ще кілька кроків, і ми прийдемо до діалогу", - сказав Шефір, додавши, що у нього є внутрішня впевненість.

Нагадаємо, Зеленський запропонував Путіну переговори в Мінську за участю США, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Своєю чергою, Путін відповів на пропозицію Зеленського про зустріч, заявивши, що Росія готова до переговорів щодо України в будь-якому форматі.

Пізніше стало відомо, що Зеленський і Путін поговорили по телефону з ініціативи української сторони.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp