Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Гройсман пропонує ще одні дострокові вибори до ВР

18 липня 2019 р., 12:01

Гройсман вважає, що не варто чекати закінчення каденції Ради дев'ятого скликання

Після реформи парламенту необхідно провести позачергові вибори в Раду в 2020 році, вважає прем'єр.

Наступні позачергові вибори до Верховної Ради можна провести одночасно з місцевими виборами в 2020 році, вважає прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Про це він сказав в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Якщо ми зараз сформуємо Верховну Раду із 423 депутатів за старою системою, це означає, що ми п'ять років повинні жити в такій ситуації? Це неправильно. Тому, як тільки ми його (парламент) сформуємо, треба провести реформу, зняти недоторканність, треба, щоб президент підписав відкриті списки, зменшити кількість депутатів, закріпити децентралізацію в Конституції, і через якийсь період йти на вибори", - сказав Гройсман.

При цьому прем'єр підкреслив, що такі позачергові вибори необхідно проводити не влітку, а "навесні 2020 року або восени 2020 року, об'єднавши це з місцевими виборами, щоб було дешевше".

На його думку, 250 депутатів парламенту - це оптимальна кількість для того, щоб було і представництво всієї України, і ефективність прийняття необхідних рішень.

Крім того, Гройсман заявив, що не підтримує ідею впровадження системи двопалатного парламенту, так як це може уповільнити прийняття рішень.

Нагадаємо, тиждень тому Рада прийняла новий виборчий кодекс. У разі схвалення його президентом, нові правила наберуть чинності з грудня 2023 року.

Дострокові парламентські вибори 21 липня пройдуть за старим законодавством.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp