Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Лавров звинуватив Данію через Північний потік-2

18 липня 2019 р., 12:31

Лавров розкритикував Данію за позицію щодо Північного потоку-2

Данія посіла політизовану позицію і зволікає з видачею дозволу на прокладання трубопроводу, вважає глава МЗС РФ.

Росія розцінює затягування Данією розгляду заявок на будівництво газопроводу Північний потік-2 як порушення принципів міжнародного морського права. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, пише в інтерв'ю газета Rheinische Post.

"З сумом змушені констатувати, що Данія посіла політизовану позицію і зволікає з видачею дозволу на прокладання трубопроводу у своїй винятковій економічній зоні. Вважаємо, що затягування розгляду поданих оператором проекту заявок йде врозріз із принципами міжнародного морського права, які дозволяють споруджувати об'єкти енергетичної інфраструктури в морських акваторіях", - сказав Лавров.

Він зазначив, що претензій з експлуатації першої нитки Північного потоку, уздовж якої спочатку планувалося прокласти маршрут Північного потоку-2, "в жодної країни, включаючи Данію, не виникло".

"Даний проект підтримують провідні європейські енергетичні компанії, які навряд чи можна запідозрити в якихось антиєвропейських намірах. Сподіваємося, що сформований за результатами парламентських виборів уряд Данії відмовиться від конфронтаційного курсу і прийме правильні рішення", - додав російський міністр.

Нагадаємо, Nord Stream 2 AG подала Данії третю заявку щодо маршруту газопроводу Північний потік-2 у водах на південь від острова Борнхоль 15 квітня. 28 червня Nord Stream 2 AG відкликала свою заявку.

У компанії заявили, що у них є ще два альтернативних маршрути, які повинні пройти на північний захід від і на південний схід від острова, відповідно. Однак, вони будуть прокладені через міжнародні води і не вимагають отримання дозволу від МЗС Данії.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp