Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЗМІ: Закарпатський угорський інститут за 2011-2018 роки отримав від угорців понад 27 мільйонів доларів

18 липня 2019 р., 18:50

Ці кошти були виділені за період з 2011 до 2018 року

Про це повідомив Валерій Гринченко в публікації “Мільйони доларів для «угорців» Брензовича” у виданні Укрінформ.

У публікації також зазначено, що Товариство угорськомовних педагогічних працівників Закарпаття за цей період отримало понад 4,7 млн доларів.

Отже, освіта закарпатських угорців для сусідньої країни – у пріоритеті.

“У період з 2011 по 2018 роки Фондом ім. Бетлена Габора закарпатських угорців було профінансовано на понад 55 млн доларів, йдеться в одному з фінансових документів про загальну звітність за вказані роки. Найбільше з них, понад 27 млн доларів, було перераховано на Закарпатський угорський інститут ім.Ференца Ракоці ІІ (м.Берегово). Одразу за ним понад 5 млн доларів США було перераховано Товариству угорської культури Закарпаття (KMKSZ), очільник якого – чинний нардеп Василь Брензович, котрий, до речі, є також головою кураторіуму ЗУІ ім.Ференца Ракоці ІІ.

Крім цих двох угорських інституцій Закарпаття, кошти з фонду за вказаний період також отримували Товариство угорськомовних педагогічних працівників Закарпаття – понад 4,7 млн доларів, Благодійний фонд ТУКЗ-КМКС – понад 3,3 млн доларів та інші.

Варто зазначити, що проаналізовані вище документи – це нарахування коштів Фондом ім. Бетлена Габора за 2011-2018 роки. За останні 2 роки, починаючи з періоду загострення українсько-угорських відносин, фінансування окремих організацій відчутно збільшилось. Мова йде про 2 важливі напрямки – освіта та громадські організації”, – зазначено в публікації.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp